Buiten sporten zorgt voor buitengewone risico’s

Sportscholen zetten massaal hun apparaten buiten; hoe zit dit verzekeringstechnisch?

Gisteravond is bekend geworden dat sportscholen mogelijk al vanaf 1 juli open mogen. Voor velen een opluchting aangezien de opening van sportscholen eerst gepland stond op 1 september. Gelukkig mag er nu al wel buiten, op anderhalve meter afstand van elkaar, worden getraind. Niet gek dus dat zo ongeveer ieder fitnesscentrum dat daartoe de mogelijkheid heeft, zijn materiaal aan de andere kant van de voordeur heeft gezet. Dit biedt in ieder geval de mogelijkheid voor de ondernemer om te kunnen blijven draaien en voor de sporter om fit te blijven. Een goede oplossing dus! Maar hoe zit dit verzekeringstechnisch? Wat als je dure fitness apparaten worden gestolen of beschadigd raken door een flinke plensbui? Vanwege de gemiste omzet van de afgelopen tijd is dit tenslotte zeker niet het moment om schade op te lopen. Ik (Patrick Stultjens, Relatiebeheerder Bedrijven) wijs je in deze blog daarom graag op de risico’s!

Waterschade

In Nederland is niets zo veranderlijk als het weer. Het ene moment kan het stralend weer zijn en het andere moment sta je in de plenzende regen. Niet zo handig als je dure fitnessapparaten buiten staan dus. Hier in de buurt zie ik dat veel sportscholen zo slim zijn geweest om een mooie tent neer te zetten, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat deze tent lek is of dat het zulk slecht weer is dat de tent het niet houdt. Zie dan maar eens je apparaten onbeschadigd en snel binnen in veiligheid te brengen. Het risico dat je apparaten waterschade krijgen als gevolg van regen, is natuurlijk niet een risico dat normaal groot is als je apparaten gewoon binnen staan. 

Inbraakschade

Eén van de voorwaarden om bij de meeste verzekeraars inbraakschade vergoedt te krijgen, is dat er sporen van inbraak te vinden zijn. Wanneer je apparaten buiten staan, wordt dit lastiger. Vaak is een poort dan het enige obstakel dat dieven hebben en stel dat het tijdens openingstijd gebeurt, dan is ook dat niet het geval.

Neem vooraf contact op met je adviseur of verzekeraar

Om achteraf niet voor verrassingen te komen staan is het belangrijk om vooraf contact op te nemen met je adviseur of verzekeraar. Maak de situatie bespreekbaar, geef aan welke maatregelen je al hebt getroffen en je zult zien dat zeker in deze tijden verzekeraars zich flexibel en meedenkend opstellen. Tijdelijke verruimingen van dekkingen behoort dan tot de mogelijkheden en grote kans dat je zelfs nog extra tips krijgt om je sportschool nog beter draaiende te houden.

Maar nogmaals; doe dit wel vooraf, want bij ontstane schade zijn de huidige voorwaarden en dekkingen leidend en worden er géén uitzonderingen gemaakt. Bij twijfel dus altijd vooraf contact opnemen!

Veiligheid voorop!

Naast de zorg om je eigen apparatuur is de zorg om je deelnemende sporters en hun veiligheid minstens net zo belangrijk. Om de veiligheid van de sporters ook buiten te waarborgen kun je enkele voorzorgsmaatregelen treffen. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en vlak is, leg desnoods een tijdelijke rubbervloer, creëer schaduwplekken en zorg uiteraard wanneer je een tent plaatst dat er voldoende frisse luchtcirculatie is.
Maar ook niet onbelangrijk: check vooraf bij de gemeente of buitensporten op bijvoorbeeld het parkeerterrein überhaupt wel is toegestaan.

Bij Geerts ben je van advies verzekerd

Heb je hier vragen over? Of kunnen we je ergens mee helpen? Wij gaan graag voor je aan de slag! Neem contact met ons op via 0162-475675 (bellen of WhatsApp), mail naar info@geerts.nl of laat een bericht achter op onze website.Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht