Kan ik geld lenen om mijn woning te verduurzamen?

We vertellen je graag over de mogelijkheden!

Geld lenen om je woning te verduurzamen? Dat kan! We vertellen je graag over de mogelijkheden.

De opties

Zonnepanelen, een HR CV-ketel, een warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie… allemaal manieren om je woning te verduurzamen en je energiekosten omlaag te brengen. Het is natuurlijk wel even een flinke investering om deze maatregelen te plaatsen. Wil je dit graag doen, maar heb je hier onvoldoende eigen geld voor? Dan kan je overwegen om hier een lening voor af te sluiten. Geld lenen voor energiebesparende maatregelen kan op de volgende manieren: een hogere hypotheek, een energiebespaarlening, een lening van greenloans of een duurzaamheidslening. Over deze laatste lening vertellen we je graag meer.

Wat is de duurzaamheidslening?

Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de duurzaamheidslening aan. Naast dat je met deze lening maatregelen kan treffen waardoor de woning energiezuiniger wordt gemaakt, is het ook mogelijk om energieopwekkende maatregelen te treffen. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen of het gasloos maken van de woning. 

Voorwaarden

Niet alle gemeenten bieden een duurzaamheidslening aan. Wil je een huis in de gemeente Oosterhout verduurzamen? Dan is dit wel het geval. Per gemeente verschillen de voorwaarden voor het afsluiten van deze lening. In de gemeente Oosterhout zijn deze voorwaarden als volgt:

  • Je bent eigenaar en bewoner van de betreffende bestaande woning
  • Je bent jonger dan 76 jaar. Is één van de aanvragers ouder dan 75? Dan wordt deze wel meegenomen in de aanvraag, maar het inkomen niet in de krediettoets.

Je mag de duurzaamheidslening gebruiken voor maatregelen die bijdragen aan: energiebesparing (isolerende maatregelen), gasloos maken van een woning en energieopwekking.

Wat betreft de lening geldt het volgende:

  • De len ing bedraagt minimaal €2.500 en maximaal €25.000 (Incl. btw) 
  • Het bedrag voor zonnepanelen mag maximaal €10.000 (incl. btw)
  • De looptijd van een lening tot €7.500 bedraagt 10 jaar. Vanaf €7.500 bedraagt de looptijd 15 jaar. 
  • De lening is een consumptieve lening. Het is een annuïteitenlening waarbij de gehele looptijd van de lening hetzelfde maandbedrag betaald wordt en waarvoor een vast rentepercentage geldt.

Subsidie

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. Naar verwachting kun je vanaf eind augustus weer subsidie aan gaan vragen. Wil je voor de subsidie (SEEH) in aanmerking komen? Dan moet je minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in je eigen bestaande koopwoning uitvoeren. Je kan de subsidie pas aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Daarnaast geldt als voorwaarde dat je als aanvrager zowel de eigenaar als de bewoner bent van de woning en niet eerder SEEH subsidie hebt gekregen. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO)

Iets voor jou?

Benieuwd naar wat er voor jou mogelijk is? Neem contact op met Claudia Brood, Sandra de Pender of Dennie Antheunisse via 0162-475675, dan plannen we samen een afspraak in om jouw wensen en mogelijkheden te bespreken. Het eerste kennismakingsgesprek is trouwens altijd voor onze rekening. Wil je weten wat onze advieskosten zijn? Die hebben we voor je op een rijtje gezet in dit document

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht