Jouw vakantie in coronatijd

Lekker bakken op het strand onder de Spaanse zon, genieten van een cocktail in een all inclusive resort in Turkije of juist actief een rondreis maken in Amerika; voor een groot deel van ons geldt dat we de vakantie dit jaar heel anders voor ons zagen. Helaas gooit corona roet in je all inclusive buffet. Is het handig om nu voor deze zomer een reis naar het buitenland te boeken? En hoe zit het met je reisverzekering als je in Nederland op vakantie gaat? Ik (Angelique Frenk, relatiebeheerder particulieren) vertel je hier in deze blog graag meer over!

Een buitenlandse reis boeken: wel of niet handig om te doen nu?

Ondanks dat steeds meer maatregelen worden versoepeld is het nog niet verstandig om een buitenlandse reis te boeken. Ten slotte blijft het risico bestaan dat je straks wel naar je zonnige bestemming mag vertrekken, maar je vervolgens de gehele vakantie op je resort moet blijven. Voor velen ook niet de ideale vakantie. Vind je de lage prijzen wel heel aanlokkelijk en boek je voor deze zomer een buitenlandse reis? Dan hoop ik natuurlijk van harte dat deze doorgaat en je hier lekker van kan gaan genieten. Maar moet je deze uiteindelijk toch annuleren door corona? Dan wil ik je er wel op wijzen dat de kans heel groot is dat je niks vergoed krijgt van de verzekeraar. Aangezien de kans groot blijft dat je je reis moet annuleren als je deze voor op korte termijn boekt, hebben veel verzekeraars dit uitgesloten op de polis.

Op vakantie in eigen land

Dat je in deze roerige tijd toe bent aan vakantie kan ik me heel goed voorstellen. Het ziet er dan ook naar uit dat veel mensen dit jaar binnen de landsgrenzen blijven. Een vakantie in eigen land kan natuurlijk ook heerlijk zijn. Hoe zit het met je reisverzekering als je in Nederland op vakantie gaat?

Een reisverzekering bij een vakantie in Nederland is niet altijd nodig. Een groot deel van de dekkingen die in een reisverzekering zitten, zijn als je in Nederland blijft al gedekt door andere verzekeringen. Zo kennen sommige inboedelverzekeringen een buitenhuisdekking. Hierbij is het wel belangrijk om te checken of je een buitenhuisdekking hebt en of er een maximale periode zit aan je buitenhuisdekking. Duurt je vakantie langer dan deze periode? Dan kan het verstandig zijn alsnog een reisverzekering af te sluiten.

Ook dekt je zorgverzekering de medische kosten bij een vakantie in Nederland. Daarvoor hoef je dus ook geen reisverzekering af te sluiten.

Wel kan het verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten. Ga je dit jaar verder niet op vakantie? En blijf je minder dan 45 dagen weg? Dan is een kortlopende annuleringsverzekering de beste optie. Houd er trouwens wel rekening mee dat er geen dekking is als je vakantie onverhoopt toch niet door kan gaan door de coronamaatregelen. Bijvoorbeeld in het geval dat de camping gesloten is door corona. Krijg je zelf corona? Dan valt het annuleren van je vakantie wel onder de dekking van de annuleringsverzekering. 

Reisverzekering afsluiten?

Wil je een reisverzekering afsluiten of heb je hier vragen over? Neem contact op met mij of met mijn collega’s. Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via 0162-475675 (bellen of WhatsApp) of mail naar info@geerts.nl.
Alvast een fijne en veilige vakantie!

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht