Zorgverzekering 2020: wat zit er in het basispakket?

Heb je komend jaar een aanvullende verzekering nodig?

De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Het basispakket dekt de kosten voor de zorg van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis, de psychiater of de apotheek. Hoewel de dekking ieder jaar in grote lijnen hetzelfde blijft, zijn er ieder jaar wel een paar veranderingen. Welke dit zijn? Dat hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Overstappen?

In november hebben alle zorgverzekeraars de premie voor 2020 bekend gemaakt. Het is dus een goed moment om de polisvoorwaarden te vergelijken en eventueel over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Wil je een andere verzekering afsluiten? Dan heb je tot 1 januari 2020 de tijd om je huidige verzekering op te zeggen.

Veranderingen in de basisverzekering

Om te kunnen bepalen of je komend jaar naast je basisverzekering een aanvullende verzekering nodig hebt en bij welke verzekeraar je deze het beste af kan sluiten, is het belangrijk om te weten wat er komend jaar in de basisverzekering zit.

In 2020 worden er meer behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Onderstaand alle wijzigingen op een rij:

  1. Het eigen risico voor het begeleidingstraject voor het stoppen met roken komt te vervallen. 
  2. De bereiding van dure medicijnen wordt vergoed.
  3. Voor patiënten die langdurig ver moeten reizen voor een behandeling, komt er een logeervergoeding van maximaal 75 euro per nacht als er sprake is van minimaal drie aaneengesloten behandeldagen.
  4. Zorg uitgevoerd door een specialist in ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten wordt vergoed.

Op 1 september 2019 werden er drie geneesmiddelen toegevoegd aan de basisverzekering. Deze zitten ook in 2020 in het basispakket:

  1. Fampyra; een geneesmiddel dat het loopvermogen van MS-patiënten kan verbeteren. Als het middel na twee weken aanslaat, wordt de behandeling voortgezet.
  2. Durvalumab en Abemaciclib; geneesmiddelen voor de behandeling van bepaalde vormen van borst- en longkanker.

Hier vind je een totaal overzicht van wat er vanuit het basispakket wordt vergoed.

Advies nodig?

Heb je behoefte aan onafhankelijk advies? Neem dan contact op met onze adviseurs door te bellen of te WhatsAppen naar 0162-475675 of door te mailen naar info@geerts.nl.

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht