home    >    Nieuws

Mag een ander in mijn auto rijden?

Uw buurman heeft een probleem. Hij moet met spoed naar een afspraak en zijn auto start niet. De afspraak is belangrijk. Hij vraagt u of hij even uw auto zou mogen lenen? Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dus u geeft hem uw autosleutels. Tot over een paar uur. Maar wat nu wanneer uw buurman een ongeval met uw auto maakt en dit ongeval is zijn eigen schuld?

De schade die eventuele derden lijden als gevolg van dit ongeval zullen op grond van de WA-dekking van uw autoverzekering vergoed worden. Deze vergoeding echter, gaat wel ten koste van de door u opgebouwde bonus-malus positie.

De eventuele schade aan uw eigen auto wordt door uw autoverzekering allen vergoed indien u WA +volledig casco verzekerd bent. Is dit niet het geval, dan blijft u met de schade zitten. Ook zult u, wanneer u volledig casco verzekerd bent, geconfronteerd worden met een lagere bonus-malus positie en dus een hogere verzekeringspremie.

De buurman is voor deze schade die u hierdoor lijdt aansprakelijk. Kan de buurman deze schade op zijn aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren verhalen? Het antwoord hierop is “nee”, want bij deze verzekering is schade door motorrijtuigen uitgesloten.

Uitlenen van een auto aan iemand die beschikt over een geldig rijbewijs mag. Het is echter wel verstandig om afspraken te maken voor de situatie dat de buurman met de auto schade veroorzaakt. Wanneer u toch afspraken maakt….. spreek dan ook af dat eventuele verkeersboetes tijdens het ritje door de buurman ook echt ten laste komen van de buurman.


20.05.2016

Adresgegevens
Mathildastraat 39
4901 HC Oosterhout

Postbus 85
4900 AB Oosterhout

info@geerts.nl

Telefoon
0162 - 475 675
0162 - 475 671 (schade)
Berekenen
Auto
Reis
Inboedel
Woonhuis
Aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Zorg
Overig

Inloggen ‘Mijn Geerts’
Openingstijden:
Maandag:8.30 tot 17.30 uur
Dinsdag:8.30 tot 17.30 uur
Woensdag:8.30 tot 17.30 uur
Donderdag:8.30 tot 19.00 uur
Vrijdag:8.30 tot 17.30 uur

Buiten openingstijden op afspraak


Privacy
Disclaimer
Sitemap
© 2018 Geerts Financiële Dienstverleners