Elektrische auto verzekeren, wat kost dat?

Er rijden steeds meer elektrische auto’s en hybrides met een stekker in Nederland. Begin vorig jaar waren het er ruim 273.000, inmiddels gaat dat richting de 400.000. Als je er zelf één hebt, dan wil je deze natuurlijk goed verzekeren. Maar wat kost dat eigenlijk?

Close-up van een elektrische rode auto welke met een kabel aan het oplaadstation zit
Nieuws
Datum: 30-05-2022

Net zoals bij een auto met (alleen) een traditionele verbrandingsmotor kun je voor jouw stekkerauto kiezen uit drie soorten: een allriskverzekering, een WA beperkt cascoverzekering of een WA-verzekering. De eerste variant ligt het meest voor de hand, omdat het waarschijnlijk om een (bijna) nieuwe auto gaat.

Hogere premie…

Een autoverzekering met allrisk-dekking is wel de duurste van de drie. En omdat auto’s met accu’s meer wegen én zwaarder zijn, is de standaardpremie sowieso hoger. Daardoor betaal je per maand al snel tien, twintig euro meer voor de verzekering van je stekkerauto dan voor een vergelijkbare benzine- of dieselauto.

…maar lagere kosten

Daar staat tegenover dat je veel lagere brandstofkosten hebt. En dat telt snel op, met de torenhoge prijzen die we de afgelopen maanden aan de pomp moeten betalen! Verder kun je met je hybride de komende jaren in aanmerking komen voor een korting op de motorrijtuigenbelasting. Rijd je een volledig elektrische auto? Dan krijg je zelfs 100% vrijstelling.

Veel verschil

De hoogte van de premies van autoverzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. Dat heeft deels te maken met zaken zoals je leeftijd en woonplaats, maar ook met keuzes van de verzekeringsmaatschappij. Daardoor kan het zo zijn dat je voor een vergelijkbare autoverzekering bij de ene maatschappij veel voordeliger uit bent dan bij de andere.

Neem contact met ons op

Wil je een autoverzekering afsluiten? Neem gerust contact met ons op via 0162-475675 (bellen of WhatsApp) of mail naar info@geerts.nl

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Oosterhout: 0162 - 475 675
 
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.