Een interview met oprichter Jan Geerts

Over hoe Geerts groeide van zijn zolderkamer tot een gevestigde naam

Hoe bent u op het idee gekomen om het bedrijf te starten?

Ik heb altijd al het idee gehad om een bedrijf te starten, maar ik had nooit verwacht dat het uiteindelijk het bedrijf zou worden zoals het nu is. Ik heb altijd mijn eigen baas willen zijn. En nu, 70 jaar later, kunnen we wel stellen dat dat is gelukt. De reden dat ik in de verzekeringen ben beland, heb ik te danken aan een vriend van mijn vader. Dat was ook een boer, net als mijn vader, maar hij deed verzekeringen er bij. Dat beviel hem goed en hij zei tegen mij ‘dat moet je doen’. Zo is het idee ontstaan.

Hier heb ik allereerst nog niets mee gedaan. Ik heb in de boerderij van mijn ouders gewerkt en tijdens de oorlog ben ik in dienst geweest, zoals destijds van mij werd verwacht. In de tijd dat ik in dienst zat heb ik wat geld bij elkaar kunnen sparen. Toen ik na vier jaar uit dienst trad heb ik daar deels een portefeuille van een architect van gekocht. Dat was het begin van Geerts. 

Hoe zag uw werkdag eruit toen u net was begonnen?

Ik ben begonnen op een zolderkamer die fungeerde als kantoor. Toen ik net begon, wist uiteraard nog niemand dat daar het kantoor zat. Toen heb ik heel wat kilometers gefietst om de klanten uit de portefeuille te bezoeken. Vroeger ging het natuurlijk allemaal anders. Nu stuur je ze de rekening toe, maar vroeger kreeg je een bundel rekeningen en die moest je dan incasseren. Oftewel; je moest je geld op gaan halen. Dat was mijn eerste verdienste. 

Wat zijn voor u de hoogtepunten geweest in het bestaan van Geerts?

Wat echt een mijlpaal was is het moment dat we ons eerste echte kantoor kregen. Dit begon bij één unit van de winkel die er eerst zat, maar breidde steeds verder uit. Als je je bedenkt hoe je bent begonnen op je zolderkamer, dan is dat natuurlijk zeker iets om trots op te zijn. 

Wat heeft u altijd belangrijke kernwaarden gevonden toen u zelf nog werkzaam was in het bedrijf?

Het krijgen van vertrouwen van mensen is altijd belangrijk geweest. Ik ben met de fiets overal naartoe gereden en ik ben naar alle evenementen in de regio geweest. Daar kwamen namelijk mensen die zaken wilden doen. Met deze mensen heb ik altijd vriendschappen proberen te sluiten en goed contact gehad. Ik ging wel altijd naar de markten waar ik het meest verstand van had, zoals de veemarkt en de groentemarkt. En als ik wist dat bepaalde bedrijven goede zaken deden, dan ging ik daar naartoe, om te kijken of ik iets voor hen kon betekenen. Als je niet onder de mensen komt, weet je niet wat er in de wereld speelt. Ik denk dat mij dit altijd goed gelukt is. 

Door hard te werken, eerlijk advies te geven en altijd klaar te staan, heb ik het vertrouwen weten te winnen van een grote groep mensen. Dit is ook waar de kernwaarden vandaan komen die vandaag de dag nog steeds centraal staan binnen Geerts: betrokken, betrouwbaar en beschikbaar!

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht