Opstalverzekering (woonhuisverzekering)

Voor alles dat vast zit in, op of aan je huis

Wat is een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering dek je eventuele schade aan jouw woning, tuin, glas en garage en alle daarbij behorende onroerende zaken af. Denk hierbij aan schade aan deuren of kozijnen als gevolg van inbraak, waterschade aan muren en plafonds door lekkage van leidingen of afvoer, stormschade of glasschade door ruitbreuk. Eenvoudig gezegd valt onder onroerende zaken alles wat niet verhuisbaar is, zoals de muren en de keuken. Alles wat wel te verplaatsen is, valt onder de inboedel.

Waarom een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is in veel gevallen verplicht door de hypotheekverstrekker. Los daarvan is het een absolute must voor wie een eigen woning heeft. Een schade kan flink oplopen en voor een beperkte premie ben je al verzekerd tegen schades aan je woning. 

Korting en garantie tegen onderverzekering?

De verzekerde waarde bij een opstalverzekering is de herbouwwaarde van de woning. Deze wordt over het algemeen bepaald aan de hand van een herbouwwaardemeter. Belangrijk bijkomend voordelen: door de herbouwwaardemeter in te vullen ontvang je een korting op de premie en heb je bovendien een garantie tegen onderverzekering. 

Direct online een opstalverzekering afsluiten?

Vul onderstaand formulier in en sluit je opstalverzekering af

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht