Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp als je het nodig hebt

Juridische hulp is een dure aangelegenheid

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een juridisch conflict. Stel je wordt onterecht ontslagen of je krijgt ruzie met je huurbaas over de huurprijs. Kosten van juridische bijstand, waaronder het inhuren van een advocaat, lopen al snel flink op. Een rechtsbijstandverzekering dekt deze kosten. 

Verschillende modules

Tijdens het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zo bieden verzekeraars vaak verschillende modules aan waardoor je zelf kunt bepalen waarvoor je verzekerd bent. Deze modules hebben bijvoorbeeld betrekking op wonen, verkeer, werken, consument en fiscaal/vermogen. 

Goed om te weten

Daarnaast willen verzekeraars voorkomen dat mensen een rechtsbijstandverzekering nemen op het moment dat zij in een conflict zitten of deze aan zien komen. Daarom is er een wachttijd van zes weken tot drie maanden voordat je rechtsbijstandverzekering in gaat. Binnen deze periode ben je dus nog niet verzekerd. Je bent wel verzekerd indien er binnen deze periode een situatie ontstaat die je niet kon zien aankomen. Een voorbeeld hiervan is een verkeersongeluk of overstappen naar een rechtsbijstandverzekering bij een andere verzekeraar.

Sluit direct je rechtsbijstandverzekering af

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht