Verzuim: wat zijn je verplichtingen als werkgever 

en hoe kom je deze na?

Meld je gratis aan voor onze webinar!

Veel werkgevers worstelen met de verplichtingen bij zieke werknemers. Als werkgever moet je namelijk twee jaar lang het loon van de zieke werknemer doorbetalen. Daarnaast ben je ook nog eens verantwoordelijk voor de verzuimbegeleiding en heb je re-integratieverplichtingen. Wanneer je daar niet aan voldoet riskeer je een loonsanctie waarbij het UWV je kan verplichten om nog maximaal één jaar langer het loon door te betalen. De financiële gevolgen kunnen dus groot zijn. 

Hoe kom je deze verplichtingen na?

In de praktijk blijkt dat veel werkgevers deze regels, rechten en plichten als te complex ervaren. Sinds kort is het daarom mogelijk om een zogenoemde MKB Verzuim-ontzorgverzekering af te sluiten. Hiermee dek je niet alleen het financiële risico af, maar word je ook ondersteund bij de complexe werkgeversverplichtingen en taken rondom de begeleiding en re-integratie van zieke werknemers. De MKB Verzuim-ontzorgverzekering is een totaaloplossing voor werkgevers die knelpunten wegneemt die werkgevers ervaren bij verplichtingen rondom ziekteverzuim.


Schrijf je kosteloos in voor onze webinar!

Meer weten over de verplichtingen die je hebt als werkgever bij ziekteverzuim en oplossingen hiervoor? Anne Coppens, relatiebeheerder op de Werkgeversdesk, vertelt je hier tijdens haar webinar op 22 april meer over. Aanmelden is kosteloos en kan via deze pagina. 

Kan je er niet live bij zijn?

Laat je gegevens hieronder achter en je ontvangt, nadat de webinar is gegeven, van ons de link om de webinar terug te kijken!

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht