Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten?

Verzekerd van een inkomen bij ziekte of na het krijgen van een ongeluk

Langdurig ziek worden of een ongeluk krijgen: het kan ons allemaal overkomen. Ben je een ondernemer of een zzp’er? Dan is dat extra vervelend. Want niet werken, betekent ook geen inkomen. Gelukkig kan je dit risico indekken door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Wil je een AOV afsluiten? Onze adviseurs voorzien je graag van onafhankelijk en persoonlijk advies. 

Is het afsluiten van een AOV verplicht?

Op dit moment is het afsluiten van een AOV nog niet wettelijk verplicht. Maar raak je arbeidsongeschikt? Dan ben je wel zelf verantwoordelijk voor je inkomen. Misschien denk je ‘dat overkomt mij toch niet’. In dat geval ben je niet de enige. Wist je dat 40% van de zzp’ers niets geregeld heeft bij arbeidsongeschiktheid? Toch zijn er iedere dag 200 mensen die (tijdelijk) niet meer kunnen werken.

Wat kost een AOV?

Veel mensen denken dat een AOV duur is. Het is ook niet goedkoop, maar het biedt wel financiële zekerheid voor jou en voor jouw bedrijf. Gelukkig is de markt de laatste jaren in beweging gekomen en is er veel meer betaalbaar maatwerk beschikbaar waarbij het beschikbare budget als uitgangspunt dient. Zo zijn er steeds meer oplossingen dan alleen de mogelijkheid van een volwaardige AOV tot eindleeftijd die voor veel zzp’ers te duur is.
Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen mogelijk met een goede uitkering voor een duur van bijvoorbeeld 2 of 5 jaar. Een langere eigen risicoperiode is ook mogelijk. Een consultant van 35 jaar verzekerd zich bijvoorbeeld al voor €500 per jaar (bij een jaaruitkering van € 35.000 en een uitkeringsduur van 2 jaar). 

Ben je een agrarisch ondernemer? Dan hebben we zelfs een AOV afgestemd op jouw risico's. Kijk hier voor meer informatie over de AOV voor agrarische ondernemers. 

Daarnaast is de premie van een AOV fiscaal aftrekbaar. Dit houdt in dat je een deel van de betaalde premie terug krijgt van de Belastingdienst.

Behoefte aan onafhankelijk advies?

Om er zeker van te zijn dat je de verzekering afsluit die bij jouw situatie past, is het verstandig om onafhankelijk advies in te winnen. Onze adviseurs staan voor je klaar en voorzien je van advies waar je echt iets mee kunt. Hierbij gebruiken we jouw situatie als uitgangspunt. Bij ons ben je van advies verzekerd. Wil je vrijblijvend een afspraak met ons inplannen? Neem contact op met onze adviseurs via 0162-475675 (bellen of WhatsApp), mail naar info@geerts.nl of vul het contactformulier in.

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht