Cyber Risk Verzekering

Onze experts helpen je om de risico's beheersbaar te houden

Tegenwoordig wordt de continuïteit van jouw bedrijf niet alleen bedreigd door brand, waterschade en diefstal. Ransomware, phishing, datalekken en hacking klinken misschien als een ver-van-mijn-bed-show, maar liggen zeker op de loer. Ook voor jouw bedrijf. 

Deze risico's beheersbaar houden?

Wij helpen je graag om deze risico’s beheersbaar te houden. Hiervoor starten wij met het geven van preventietips. Aansluitend is het mogelijk om je te beschermen tegen deze zogenaamde cyberrisico’s met een cyber risk verzekering. 

Wat is er verzekerd?

Bij een (potentieel) cyberincident staat 24/7 een team van specialisten klaar om ondersteuning te bieden bij:

Eigen schade: forensisch onderzoek, herstelkosten, wel of niet melden bij Autoriteit Persoonsgegevens, inrichten callcenter, reputatieschade, advies en kosten afpersing.
Aansprakelijkheid: verweerkosten en schade.
Stilstand schade: misgelopen omzet door het stilliggen van de bedrijfsprocessen.

“Mijn ICT leverancier regelt dit allemaal voor mij”

Loop in dit geval je contract met je ICT-leverancier nog eens goed door en laat hem tekenen voor de (gevolg)schades die je op kunt lopen. Als bedrijf blijf je namelijk zelf verantwoordelijk voor de gegevens van jouw klanten. Een ICT-leverancier helpt je daarbij, maar bedenk goed of je de kwaliteit ook kan controleren en daarmee aan je klanten kan garanderen. Het antwoord zal in de meeste gevallen ‘nee’ zijn. Als je het wel kunt blijft er een restrisico over. Er is ook geen enkel alarmsysteem dusdanig goed dat inbrekers niet binnen komen. Gestolen gereedschap of computers zijn tegenwoordig snel vervangen, maar als al gegevens weg zijn zorgt dit voor een veel groter probleem voor je bedrijfscontinuïteit. 


Meer weten?

Neem contact op met onze experts! Zij gaan graag met je in gesprek om jouw risico’s in beeld te brengen. Zij brengen graag jouw belangrijkste risico’s in kaart in een overzichtelijke rapportage en zorgen ervoor dat je beschermt bent tegen deze risico’s.

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht