Onze zorgverzekeraars

  - Avero Achmea
  - CZ Groep
  - Delta Lloyd
  - ONVZ


Informatie

  - Zorgverzekeringen
  - Zorgtoeslag
   


 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is wanneer u weet wat u wilt in veel gevallen binnen 5 minuten gedaan. Via onze site kunt u bij al onze verzekeraars online uw nieuwe polis aanvragen. Dit is de snelste manier van aanvragen. Het opzeggen van uw oude polis gebeurd dan ook automatisch. Uiteraard is de keuze van de juiste verzekering en aanbieder vaak wat lastiger. Doordat dekkingen vaak van elkaar afwijken is vergelijken niet altijd eenvoudig. Het eenvoudigste is het vaak als u een voorkeur heeft voor een verzekeraar en dan bij die verzekeraar te bekijken welke dekking u wenst. Met de bekende verzekeraars die wij u aanbieden kunt u vaak al kiezen uit een grote variatie aan pakketten bij één aanbieder.

Hoe kan ik mijn ziektekosten declareren?

Voor ziektekostendeclaraties maakt u gebruik van de declaratieformulieren die bij uw polis heeft ontvangen en die u na uitkering opnieuw ontvangt. Bijna alle verzekeraars bieden ook mogelijkheden via internet en telefoon. Deze rechtstreekse verzending naar uw zorgverzekeraar garandeert de snelste verwerking.

Wordt mijn huidige verzekering voor mij opgezegd? 

Ja, als u de verzekering via internet aanvraagt en deze wordt geaccepteerd dan wordt uw huidige verzekering automatisch opgezegd. Verzekeraars gebruiken hiervoor een onderling systeem zodat uw opzegging automatisch bij de juiste partij terecht komt. De opzegging wordt voor u geregeld, mits u voor 1 januari a.s. aanvraagt.

Kan ik de verzekering ook via een papieren formulier aanvragen?

Dat kan. Op de downloadspagina vindt u alle formulieren en kunt u deze printen. Via het contactformulier op de site kunt u ons benaderen voor overige vragen. Wij kunnen u de formulieren uiteraard ook mailen.

Kan ik voor mij en mijn partner verschillende aanvullende verzekeringen kiezen?

Ja, dat kan zonder problemen op dezelfde polis. Uw kinderen zijn gratis verzekerd voor het hoogste aanvullende pakket van de ouders.

Tot wanneer kan ik mijn zorgverzekering opzeggen?

Zorgverzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt voor mensen die overstappen. U kunt de nieuwe verzekeraar vragen om de oude verzekering(en) voor u op te zeggen. Als u van die service gebruik wilt maken, moet u zich echter vóór 1 januari bij de nieuwe verzekeraar hebben aangemeld. Alleen dan kan de nieuwe verzekeraar uw opzegging bij de oude verzekeraar op tijd voor u regelen. Als u wilt overstappen en in de maand januari nog wilt nadenken over de verzekeraar van uw keuze, moet u de oude verzekering dus voor 1 januari zelf opzeggen.
Werd in het verleden een opzegging na 1 januari nog weleens gehonoreerd. Dat is met ingang van 1 januari 2010 niet meer het geval. Verzekeraars onderling hebben afgesproken de termijn strak te hanteren.

Hoe kan ik besparen op mijn zorgkosten?

December is al een aantal jaren niet meer alleen de maand van de feestdagen, maar ook de maand van de commercials over uw zorgverzekering. U hoeft de radio, tv maar aan te zetten of het internet op te gaan en de verschillende zorgaanbieders komen langs. Dit jaar zullen zo'n 1 miljoen mensen switchen van zorgverzekeraar.

Hoe kunt u besparen?
Door over te stappen kunt u soms flink besparen en dat kan dus behoorlijk oplopen. Op welke manier kunt u besparen en waar zitten de valkuilen? Een aantal tips:

  • Krijgt u al korting op uw verzekering? Veel verzekeraars bieden een korting aan als u bijvoorbeeld via uw werkgever de zorgverzekering afsluit. Via uw verzekeringsadviseur kunt u vaak ook rechtstreeks verzekeringsadviseur korting krijgen. Op die manier kunt u eenvoudig besparen tot vaak wel 10%;
  • Een verhoging van het wettelijke eigen risico van € 350,-- naar € 850,-- levert al snel een besparing op van € 15,- per maand. Verhoging van het eigen risico loont echter alleen als u weinig (ziekenhuis)zorg gebruikt;
  • Kijkt u ook eens kritisch naar de aanvullende verzekering. In een aantal gevallen is deze overbodig. Nu heeft 92% nog een aanvullende verzekering, volgend jaar nog maar 77%. De Consumentenbond adviseert om na te gaan welke zorg u de afgelopen 3 jaar nodig heeft gehad. Daarnaast kunt u nagaan in welke levensfase u zich bevindt: met kinderen is het meeverzekeren van orthodontie(beugel) vaak belangrijk. En fysiotherapie kan natuurlijk ook goed van pas komen!
  • Een natura polis is vaak iets goedkoper dan een restitutie polis. Dit komt doordat u de zorg moet afnemen bij gecontracteerde zorgverleners, geen vrije keuze dus. Indien u onverhoopt toch bij een niet gecontracteerde aanbieder terecht wilt, dan moet u vaak een deel van de kosten zelf betalen. Kies een restitutie polis indien u wel een vrije keuze wenst in zorgverlener.
     

 

Adresgegevens
Mathildastraat 39
4901 HC Oosterhout

Postbus 85
4900 AB Oosterhout

info@geerts.nl

Telefoon
0162 - 475 675
0162 - 475 671 (schade)
Berekenen
Auto
Reis
Inboedel
Woonhuis
Aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Zorg
Overig

Inloggen ‘Mijn Geerts’
Openingstijden:
Maandag:8.30 tot 17.30 uur
Dinsdag:8.30 tot 17.30 uur
Woensdag:8.30 tot 17.30 uur
Donderdag:8.30 tot 19.00 uur
Vrijdag:8.30 tot 17.30 uur

Buiten openingstijden op afspraak


Privacy
Disclaimer
Sitemap
© 2018 Geerts Financiële Dienstverleners