Verzekeringen, hypotheken en pensioen:
het laatste nieuws

Mogelijke afschaffing van de 'Jubelton'

Wil jij je kinderen financieel helpen bij het aanschaffen van een eigen woning doormiddel van een schenking? Op dit moment krijgt de ontvanger nog een grote schenkvrijstelling over het ontvangen bedrag. Maar de kans is groot dat deze regelgeving binnenkort gaat veranderen. Lees hier in deze blog meer over!


Reis- en annuleringsverzekering & Corona

Door alle positieve nieuwsberichten durven steeds meer mensen voorzichtig uit te kijken naar een vakantie in het buitenland. Hierdoor krijgen we ook steeds meer vragen over de reisverzekering. Heel logisch natuurlijk, want het is al zuur als je vakantie wordt verpest door een positieve test, maar het wordt nog vervelender als je niks vergoed krijgt. Lees hier de blog

Waarom het nu nóg belangrijker is om als bestuurder een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten

Ben je bestuurder, commissaris of toezichthouder? Dan is bestuurdersaansprakelijkheid een belangrijk onderwerp om je in te verdiepen. Wist je namelijk dat je in je privé vermogen kan worden aangesproken? Vanaf 1 juli treedt er een nieuwe wet in werking, waardoor het nog belangrijker is om je hier als bestuurder op voor te bereiden. In deze blog vertelt Petra Koenen, Relatiebeheerder Bedrijven, je hier meer over!

Profiteren van de lage rente, zonder in één keer een boete te betalen?

Loopt jouw rentevaste periode nog niet af, maar wil je wel van deze lage rente profiteren? Dan kan je ervoor kiezen om je hypotheek over te sluiten. In dit geval heb je wel groot kans dat je te maken krijgt met een (flinke) boeterente. Wil of kan je niet in een keer een flink bedrag neerleggen, maar wil je wel je maandlasten omlaag brengen? Dan kun je rentemiddeling overwegen. In deze blog vind je meer informatie over wat rentemiddeling inhoudt.


RI&E:  Wat houdt het in en hoe voldoe je aan deze verplichting?

Om je medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden, bent je vanuit de Arbowet verplicht om de risico’s te inventariseren en te minimaliseren door middel van een RI&E.. Wat houdt een RI&E in? En hoe voldoe je aan deze verplichting? Dat legt Erna Vermeltfoort, Relatiebeheerder Bedrijven, uit in deze video.


Wat zijn je verplichtingen als werkgever rondom verzuim? En hoe kom je deze na?

Wist je dat een zieke medewerker gemiddeld tussen de €250 en €400 per dag kost? Daarnaast zijn je verplichtingen bij een langdurig zieke medewerker groot. Wat zijn je verplichtingen? En hoe kom je deze na? Kijk de webinar van onze collega Anne terug! 


Hogere WOZ-waarde? Check of je rente omlaag kan!

Heb jij de WOZ-waarde van je woning binnen? En is deze weer flink gestegen? Dan is het zeker de moeite waard om te checken of je rente omlaag kan. Waarom de rente mogelijk omlaag kan en hoe je dit checkt vertelt Sander Rommelse, hypotheekadviseur, je in deze blog.


Bestuurdersaansprakelijkheid: voorkom dat je in je privé vermogen wordt aangesproken

Het aantal claims tegen bestuurders en commissarissen groeit. Daarnaast worden de schadevergoedingen steeds hoger. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dek je je als bestuurder in voor deze risico's. Op 9 maart heeft Petra Koenen, relatiebeheerder bedrijven, hier een webinar over gegeven. Kijk de webinar over bestuurdersaansprakelijkheid hier terug!


6 aandachtspunten voor een juist gebruik van de algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden; waarschijnlijk is dit steevast het document waarvan je altijd aanklikt dat je hem hebt gelezen, maar dat nog nooit hebt gedaan. Toch is het heel belangrijk om als bedrijf op de juiste manier om te gaan met de algemene voorwaarden. Als je dit niet doet en je wordt door een klant aansprakelijk gesteld, dan kan het zomaar zijn dat je geen poot hebt om op te staan. In deze blog geven we je 6 tips voor een juist gebruik van de algemene voorwaarden.


Hoef ik geen overdrachtsbelasting te betalen als ik een huis koop?

Hoop je in 2021 nu eindelijk je droomhuis te kopen? Goed nieuws, want sinds dit jaar betalen starters geen overdrachtsbelasting. Aan welke voorwaarden moet je voldoen om geen overdrachtsbelasting te betalen? Dat vertelt onze hypotheekadviseur Sandra je graag in deze blog.

7 tips om de kans op een inbraak te verkleinen

Het totaal aantal inbraken in woningen neemt jaarlijks gelukkig af, maar het aantal inbraken in schuren en bijgebouwen neemt toe. Ondanks dat je goed verzekerd bent, wil je een inbraak natuurlijk maar al te graag voorkomen. Daarom vertelt Helen van Nunen, relatiebeheerder particulieren, je in deze blog wat je kan doen om de kans op een inbraak te verkleinen.


Vanaf 1 januari registratie-, kenteken- en APK-plicht voor (land)bouwvoertuigen

Vanaf 1 januari geldt er een registratie- en kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen. Als eigenaar van deze voertuigen kan je te maken krijgen met een registratieplicht, een kentekenplicht en een APK-plicht. Waarom? Wat houdt dit in? En voor welke voertuigen geldt dit? Dat vertelt Sander Koese, Relatiebeheerder Bedrijven, je in deze blog.


Gezinsuitbreiding? Pas je verzekeringen aan!

Er zijn een aantal veranderingen in je persoonlijke situatie die van invloed zijn op je verzekeringen. Een van de leuke veranderingen is wanneer je een kindje krijgt. Je wilt natuurlijk dat alles goed is geregeld voor hem of haar. Daarom heeft Marcia IJpelaar, relatiebeheerder particulieren, 7 aandachtspunten op een rij gezet. Lees de blog!


Het verzekeren van zonnepanelen; twee zaken waar je rekening mee moet houden

Zonnepanelen zijn een mooie manier om op je energierekening te besparen en het milieu te helpen. Heb jij ze ook of ben je plan ze te plaatsen? Dan zijn er twee zaken waar je rekening mee moet houden. Hier vertellen we je meer over in deze vierde blog van de blogreeks; groen, groener, groenst; verduurzaam je woning!


Je hypotheek verhogen voor het verduurzamen van je woning?

In blog 1 van deze blogreeks hebben we het gehad over de voordelen van het verduurzamen van je woning. In blog 2 hebben we het gehad de duurzaamheidslening en het aanvragen van subsidie. ​Een andere mogelijkheid om het verduurzamen van je woning te financieren is door het verhogen van je hypotheek. ​​​​ Hier vertellen we je meer over in deze blog!


Kan je geld lenen om je woning te verduurzamen?

Zoals je in blog 1 hebt kunnen lezen, levert een duurzaam huis je veel op. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Welke mogelijkheden zijn er? En hoe kun je dit financieren? Dat vertellen we je in deze tweede blog van de blogreeks: groen, groener, groenst; verduurzaam je woning!


4 redenen om je woning te verduurzamen

Het verduurzamen van je woning brengt zowel op de korte als op de lange termijn grote voordelen met zich mee. Welke 4 dit zijn? Dat vertellen we je in de eerste blog van de blogreeks: groen, groener, groenst; verduurzaam je woning!


Prinsjesdag; 3 dingen die je wilt weten

Dinsdag 15 september was het de derde dinsdag van september, oftwel; prinsjesdag! De nieuwsbrieven en nieuwsberichten over alle plannen van het kabinet vliegen je waarschijnlijk al om de oren. In deze blog beknopt op een rijtje wat wij vinden dat belangrijk voor jou is om te weten.Check de uitkeringstermijn van je bedrijfsschadeverzekering!

De bedrijfsschadeverzekering; een belangrijke verzekering voor het waarborgen van de continuïteit van je bedrijf. In veel gevallen keert de verzekering bij schade maximaal 52 weken uit. Wij zien regelmatig dat de uitkeringsduur van 52 weken te kort is én dat de brutowinst niet correct is opgegeven. Waarom is het nu nodig om te checken of het verstandig is om de uitkeringsduur te verlengen? Lees onze blog!


Schade veroorzaakt met een elektrische bezorgfiets valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Steeds meer restaurants maken gebruik van elektrische fietsen om eten te bezorgen. Alleen wat veel ondernemers niet weten is dat schade veroorzaakt met de e-bike, niet onder aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) valt. Sietse van der Meer, relatiebeheerder bedrijven. vertelt je hier graag meer over!


Brandschade: ben jij goed verzekerd als je bedrijf in rook opgaat?

Brand in je bedrijfspand. Voor iedere ondernemer de grootste nachtmerrie. Ieder jaar voor een groot aantal ondernemers toch de bittere werkelijkheid. Brandschade kan de genade klap voor je onderneming zijn. Een goede verzekering is dan ook een must. John Loonen, risicoadviseur bedrijven, vertelt je hier graag meer over.

Wat moet je weten vóór je producten verkoopt van buiten de EU?

Met name jongeren starten dan steeds vaker webshops op, waarop ze goederen verkopen die ze uit China of andere landen buiten de EU halen. Helaas is dit niet zonder risico’s, seker als het gaat om productaansprakelijkheid. Wat is productaansprakelijkheid? En waarom moet je hier extra rekening mee houden als je producten verkoopt die buiten de EU worden geproduceerd? Paul Benschop, Risicoadviseur Bedrijven, vertelt je hier in deze blog graag meer over!

Huis kopen onder voorbehoud van financiering: waarom juist nu aan te raden om te doen?

Een huis kopen is een grote beslissing. Om zowel de koper als de verkoper te beschermen, is het gebruikelijk om te werken met ontbindende voorwaarden. Eén van deze voorwaarden is een voorbehoud van financiering. Wat houdt dit in? En waarom is het nu tijdens de coronacrisis extra verstandig om hier gebruik van te maken? Dat vertellen we je in deze blog!


Jouw vakantie in coronatijd

Lekker bakken op het strand onder de Spaanse zon, genieten van een cocktail in een all inclusive resort in Turkije of juist actief een rondreis maken in Amerika; voor een groot deel van ons geldt dat we de vakantie dit jaar heel anders voor ons zagen. Helaas gooit corona roet in je all inclusive buffet. Is het handig om nu voor deze zomer een reis naar het buitenland te boeken? En hoe zit het met je reisverzekering als je in Nederland op vakantie gaat? Angelique Frenk, Relatiebeheerder Particulieren, vertelt je hier in deze blog graag meer over!


Buiten sporten zorgt voor buitengewone risico’s

Doordat sportscholen al enkele maanden verplicht gesloten zijn, zetten zij nu massaal hun apparaten buiten. Een goede oplossing om toch door te kunnen blijven draaien, maar hoe zit dit verzekeringstechnisch? Wat als je dure fitness apparaten worden gestolen of beschadigd raken door een flinke plensbui? Vanwege de gemiste omzet van de afgelopen tijd is dit tenslotte zeker niet het moment om schade op te lopen. Patrick Stultjens, Relatiebeheerder Bedrijven, wijst je in deze blog daarom graag op de risico’s!


Recent een transitievergoeding moeten betalen? Zo vraag je een compensatie hiervoor aan

Heb je recent een transitievergoeding moeten betalen voor een werknemer die je hebt ontslagen vanwege langdurige ziekte? Dan is het goed om te weten dat het sinds 1 april mogelijk is om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor de compensatie bij ontslag wegens langdurige ziekte. Wat houdt dit in? Hoe dien je een aanvraag in? En wat moet je hiervoor aanleveren? Dat vertelt Anne Coppens, adviseur pensioen & inkomen, je in deze blog! 

Veelgestelde vragen over jouw hypotheek & het coronavirus

De maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben maatschappelijk grote gevolgen. Wij merken dat er veel vragen leven bij relaties met betrekking tot hun hypotheek. In dit bericht beantwoorden wij een aantal van deze vragen.

 

Thuiswerken? Let op de cyberrisico's!

Net als op ons kantoor werken veel werknemers in Nederland thuis. We videobellen massaal via Zoom, Skype, Teams, Whatsapp etc. Natuurlijk hartstikke fijn dat deze mogelijkheden er zijn. Maar let op: thuiswerkers zijn niet de enige die blij zijn met deze digitale mogelijkheden.. Ook cybercriminelen zijn blij met deze ontwikkeling en maken slim gebruik van deze ongebruikelijke situatie. In deze blog geeft Sander Koese, Relatiebeheerder Bedrijven, je een aantal tips om je hierbij te helpen.

Overlijden Jan Geerts

Dankbaar en met verdriet laten wij weten dat, op de mooie leeftijd van 93 jaar, de grondlegger van ons bedrijf Jan Geerts is overleden. Lees meer

Coronavirus: 10 veelgestelde vragen over werktijdverkorting en NOW

Is er door het Coronavirus tijdelijk te weinig werk voor jouw bedrijf? In dat geval kan jouw bedrijf mogelijk in aanmerking komen voor de tijdelijke Noodmaatregelen Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze maatregel vervangt de tijdelijke WW-uitkering wegens werktijdverkorting. In deze blog beantwoordt Vera Timmermans, adviseur Pensioen & Inkomen, 10 veelgestelde vragen over werktijdverkorting en NOW.

8 verzekeringen waar je naar moet kijken als je gaat samenwonen

Ga je samenwonen? Super leuk! Wel is het echt belangrijk om van te voren jullie verzekeringen goed te regelen, zeker als jullie nu al beide op jezelf wonen. In deze blog legt Marcia IJpelaar, verzekeringsadviseur, je uit naar welke 8 verzekeringen je in ieder geval moet kijken.

Welke verzekeringen moet je afsluiten als je uit huis gaat?

Ga je binnenkort op jezelf wonen? Heerlijk! Maar dit betekent ook dat je veel dingen voor het eerst moet gaan doen. Waaronder het regelen van je verzekeringen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Wij helpen je graag zodat je onbezorgd kan genieten van je eigen stekkie! In deze blog vertelt Leonie van Gageldonk, Relatiebeheerder Particulieren, aan welke verzekeringen je moet denken als je op jezelf gaat wonen.

Coronavirus: biedt jouw reis- of annuleringsverzekering dekking?

De lijst met plaatsen waar het Coronavirus is gesignaleerd wordt steeds langer. Logisch dat er dan ook veel vragen zijn over het annuleren van reizen naar deze plekken. In deze blog legt schadebehandelaar Radboud Verdiesen uit welke verzekering in welke situatie dekking biedt.

3 risico's waar jij tijdens carnaval mee te maken krijgt

Carnaval staat voor de deur; welke risico’s en verzekeringen komen hier voor jou (als ondernemer) bij kijken? Jos Blankenstijn, relatiebeheerder Bedrijven, geeft je 3 tips!

9 belangrijke stappen bij een langdurig zieke werknemer

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden en verplichtingen als het om verzuim gaat. Het loon moet worden doorbetaald, er moet vervanging worden geregeld en jij hebt een actieve taak in het reïntegratietraject. In deze blog neemt Vera Timmermans, adviseur pensioen & inkomen, je mee in de 9 stappen die je doorloopt in het geval dat er een medewerker ziek is. 

Ga je op wintersport? 5 tips om goed verzekerd de piste op te gaan

Sta je binnenkort weer op de piste? Goed vooruitzicht! Denk je van te voren nog wel even aan je reisverzekering? De toch al dure wintersportvakantie kan al snel nog duurder uitvallen wanneer je ski’s beschadigd raken of je na een ongelukkig botsing met de banaan de berg af moet. Geen zorgen, wij helpen je graag goed verzekerd de piste op. In deze blog geef ik (Angelique Frenk, relatiebeheerder particulieren) je alvast 5 tips om goed verzekerd op wintersport te gaan.

Blogreeks: 'Wat komt er kijken bij het kopen van een huis?'
Blog 3: 5 veel gestelde vragen over de starterslening

Ben je op zoek naar je eerste koophuis? Leuk! Maar dan komt er wel een heleboel op je af. In deze blogreeks vertellen we graag wat er komt kijken bij het kopen van een huis. In deze blog beantwoorden we 5 veelgestelde vragen over de Starterslening. Lees meer

Zorgverzekering 2020: wat zit er in het basispakket?

De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Het basispakket dekt de kosten voor de zorg van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Hoewel de dekking ieder jaar in grote lijnen hetzelfde blijft, zijn er ieder jaar wel een paar veranderingen. Welke dit zijn? Dat hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Lees meer

Blogreeks: 'wat komt er kijken bij het kopen van een huis?'
Blog 2: deze 6 kosten vormen de kosten koper

Als je een huis koopt, krijg je naast de koopsom ook altijd te maken met bijkomende kosten. Dit zijn de zogenaamde kosten koper (k. k.). Uit welke 6 kosten bestaan de kosten koper? Lees meer

Blogreeks: 'Wat komt er kijken bij het kopen van een huis?'
Blog 1: Hoe ziet het hypotheekproces eruit en met wie krijg je te maken?

Ben je op zoek naar je eerste koophuis? Leuk! Maar dan komt er wel een heleboel op je af. In deze blogreeks vertellen we graag wat er komt kijken bij het kopen van een huis. In deze blog vertellen we je hoe het Hypoheekproces eruit ziet en met wie je te maken krijgt. Lees meer

Welke mogelijkheden heb je om je woning te verduurzamen?

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Weet jij welke mogelijkheden er voor jou zijn? Lees meer

Wat moet je regelen als je bijna 18 bent?

Naast alle leuke dingen betekent 18 worden ook dat je vanaf nu financieel zelfstandig bent en je zaken goed op orde moet hebben. Wij helpen je een handje op weg. Lees meer

Ga je op kamers? Denk dan aan deze 5 verzekeringen

Ga jij op kamers? Dan is het wel belangrijk om nog even goed in je verzekeringen te duiken voordat je onbezorgd van je studententijd kan gaan genieten. Welke verzekeringen moet je zelf afsluiten als je op kamers gaat? En voor welke verzekeringen kan je via je ouders verzekerd blijven? Wij hebben voor je op een rijtje gezet! Lees meer

Blogreeks: 'Wat betekent de WAB voor jou als werkgever?'
Deel 4: Grote veranderingen voor payrollers

De WAB heeft als doel het aantrekkelijker maken van vast personeel.  Wat verandert er voor payrollers onder de WAB? Dat vertelt Anne Coppens, adviseur pensioen & inkomen, je graag in dit artikel! Lees meer

De financiële risico’s voor Participatie-ondernemers

In coöperatie De Vrije Uitloop in Breda zijn zo’n 13 sociale ondernemers actief. Allen divers in hun werkzaamheden. De risico’s die zij lopen zijn hierdoor ook uiteenlopend. Je kunt je misschien wel voorstellen dat de kans dat er iets gebeurt, met financiële schade tot gevolg, bij de ene onderneming hoger is dan bij de andere onderneming. Lees meer

Blogreeks: 'Wat betekent de WAB voor jou als werkgever?
Deel 3: De oproepovereenkomst onder de WAB

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft als doel het aantrekkelijker maken van vast personeel.  Wat verandert er binnen de oproepovereenkomst onder de WAB? Dat vertelt Anne Coppens, adviseur pensioen & inkomen, je graag in dit artikel! Lees meer

Blogreeks: 'Wat betekent de WAB voor jou als werkgever?'
Deel 2: Versoepeling van het ontslagrecht voor jou als werkgever?

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft als doel het aantrekkelijker maken van vast personeel. Een belangrijk punt uit deze wet is de versoepeling van het ontslagrecht. Wat dit precies inhoudt? Dat vertelt Anne Coppens, adviseur pensioen & inkomen, je graag in dit artikel!  Lees meer

Werken in de hitte: zo houden je medewerkers het hoofd koel

Help, alweer een snikhete dag. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd en sinds deze ochtend is er officieel sprake van een hittegolf. Werken onder warme omstandigheden vermindert de productiviteit en zorgt voor meer fouten. Hoe zorg je ervoor dat jij en jouw medewerkers gezond en veilig werken terwijl de hitterecords sneuvelen? Lees meer

Kan ik geld lenen om mijn woning te verduurzamen?

Wil je geld lenen om je woning te verduurzamen? Dat kan! Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden: een hogere hypotheek, een energiebespaarlening, een lening van greenloans of een duurzaamheidslening. Over deze laatste lening vertellen we je graag meer. Lees meer

Wat houdt de Wet compensatie Transitievergoeding voor jou als werkgever in?

Heb je een transitievergoeding moeten betalen voor een werknemer die je hebt ontslagen vanwege langdurige ziekte? Dan is de Wet compensatie transitievergoeding wellicht een financiële meevaller voor jou. Waarom? Dat vertelt Anne Coppens, adviseur Pensioen & Inkomen, je graag in dit artikel. Lees meer

13 tips om te voorkomen dat er wordt ingebroken tijdens je vakantie

Ga je op vakantie? Denk er dan aan dat je je huis veilig achterlaat. Ook al heb je een goede inboedel- en opstalverzekering, het liefst wil je natuurlijk voorkomen dat er bij je ingebroken wordt. In dit artikel geven we je 13 tips om inbraak te voorkomen. Lees meer

Wat moet je doen voordat je zonnepanelen op je bedrijfspand plaatst?

Van plan om zonnepanelen op je bedrijfspand te plaatsen? Verdiep je niet alleen in het regelen van de subsidie. Waar moet je dan nog meer aan denken? We vertellen het je graag in dit artikel. Lees meer

Wat betekent het pensioenakkoord voor jou?

Het pensioenakkoord dat op woensdag 5 juni is gepresenteerd heeft onder andere gevolgen voor de verhoging van de AOW-leeftijd, de inrichting van het werkgeverspensioen en het dwingt zzp’ers om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. We vertellen je in dit artikel graag wat dit akkoord inhoudt. Lees meer

DVG gaat verder onder Geerts

Indien u een relatie bij DVG bent, dan gaan uw verzekeringen via ons kantoor lopen. Uw contactpersonen verhuizen ook met uw verzekeringen mee en zullen u vanuit ons kantoor helpen. Wij zijn zeer blij met deze toevoeging en we hopen u snel op ons kantoor te begroeten. Lees meer

Belangrijk: laat je samenlevingscontract checken

Woon je samen, ben je getrouwd onder huwelijkse voorwaarden of heb je een geregistreerd partnerschap en hebben jullie samen een woning gekocht? Dan is het ten zeerste aan te raden om je samenlevingscontract te laten controleren door je adviseur of notaris. Waarom? Lees meer

Wat houdt de Wkb voor jou als (onder)aannemer in?

Op 14 mei is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) aangenomen door de Eerste Kamer. Wat houdt deze wet in? En welke gevolgen heeft deze wet voor jou als (onder)aannemer? Lees meer

Annulering van een familiereis; krijg je alles vergoed?

Opa en oma hebben wat te vieren en trakteren de kinderen en kleinkinderen op een vakantie. Helaas breekt oma voor vertrek haar heup en moeten ze de vakantie annuleren. Opa en oma hebben een doorlopende annuleringsverzekering. Wordt de gehele reissom uitgekeerd door de verzekeraar? We verklappen je alvast dat dit helaas lang niet altijd het geval is. Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat dit wel het geval is? Lees meer

Valt een gehuurde scooter onder mijn reisverzekering?

Ga je op vakantie en ben je van plan een scooter te huren? Goed vooruitzicht! Wel is het belangrijk om je goed voor te bereiden. En dan bedoelen we niet het inpakken van je koffer en het inlezen in de bestemming, maar het afsluiten van de juiste verzekering. Weet jij of schade aan een gehuurde scooter onder je reisverzekering valt? Lees meer

Blogreeks: 'Wat betekent de WAB voor jou als werkgever?'
Deel 1: De belangrijkste wijzigingen op een rij

Begin februari werd de WAB aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer streeft ernaar om de behandeling van het wetsvoorstel voor juni 2019 af te ronden. Als deze wet wordt aangenomen treedt deze naar verwachting 1 januari 2020 in werking. Het doel van deze wet? Het aantrekkelijker maken van vast personeel. Wat betekent dit voor jou als werkgever? Lees meer

Hoe gevoelig is jouw auto voor diefstal en hacking?

Heb jij een auto die je kan starten zonder de sleutel in het slot te steken? Hartstikke handig, maar wel gevoelig voor diefstal en hacking. Wat kan je zelf doen om diefstal moeilijker te maken? Lees meer

Is een vakantiereisverzekering voldoende voor een zakenreis?

Ga je op zakenreis? Dan is het belangrijk om te weten dat je hiervoor meestal niet verzekerd bent met je vakantiereisverzekering. Hiervoor kun je een speciale zakelijke reisverzekering afsluiten. Welke risico’s worden er met deze verzekering gedekt? En welke mogelijkheden zijn er? Lees meer

Wanneer wordt schade aan zonnepanelen vergoed?

Zonnepanelen; steeds meer mensen hebben ze. Heb jij ze ook of ben je van plan ze te plaatsen? Dan is het goed om te weten of je dit aan de verzekeraar moet melden om eventuele schade aan de zonnepanelen vergoedt te krijgen. Spoiler: geef dit altijd door! Lees meer

Derde generatie aan het roer bij Geerts

2019 staat in het teken van nieuwe energie bij Geerts. Het familiebedrijf is sinds 1 januari jl. overgedragen aan de derde generatie: Richard van Dongen, Tomas Geerts en Sanne Geerts, nemen het stokje over van Jack en Carla Geerts. Lees meer

Hulp voor werkgevers bij loondoorbetaling bij ziekte

Verzuim is een grote kostenpost voor werkgevers en kan met name voor het MKB (financiële) problemen opleveren. Tevens vormt de doorbetaling bij ziekte voor kleine werkgevers regelmatig een drempel om nieuwe arbeidskrachten aan te nemen. Het is dan ook goed nieuws dat het kabinet een aantal maatregelen treft om met name kleinere bedrijven te helpen bij de loondoorbetaling bij ziekte. Wat houden deze maatregelen in? Lees meer

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht