Blog 1 van de blogreeks: groen, groener, groenst; verduurzaam je woning!

4 redenen om je woning te verduurzamen

Het verduurzamen van je woning brengt zowel op de korte als op de lange termijn grote voordelen met zich mee. Welke 4 dit zijn? Dat vertellen we je in deze blog!

1. Stabielere en lagere woonlasten

Eén van de eerste voordelen die waarschijnlijk in je naar boven komen zijn natuurlijk de lagere en stabielere woonlasten. Door je woning te isoleren en eigen energie op te wekken hoef je natuurlijk iedere maand een stuk minder geld over te maken naar je energieleverancier. Dit kan per jaar honderden euro’s opleveren.

2. Je woning wordt meer waard

Naast dat je iedere maand minder geld kwijt bent aan stookkosten, is er nog een financieel voordeel aan het verduurzamen van je woning. Het verduurzamen van je woning zorgt er namelijk ook voor dat de waarde van je woning stijgt. Je kan het verduurzamen dus eigenlijk zien als beleggen in je eigen woning. Ketjing!

3. Gezond en comfortabel binnenklimaat

Wanneer je woning goed is geïsoleerd en geventileerd, zorgt dit uiteraard ook voor woongemak. Warmte blijft beter binnen en het zorgt ook voor afvoer van vervuilende stoffen en constante aanvoer van verse lucht. Zeker in deze tijd waarin er veel wordt thuisgewerkt, geen overbodige luxe!

4. Goed voor het milieu

Door energie op te wekken, verbruik je minder fossiele brandstoffen. En daarmee bespaar je het milieu CO2 uitstoot. 

Kortom; een duurzaam huis kan je veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en voor je wooncomfort.

Voordat het je iets oplevert, moet je er natuurlijk eerst in investeren. Stel dat je niet de eigen middelen hebt om je woning te verduurzamen, welke financieringsmogelijkheden zijn er? Dat vertellen we je dinsdag in de volgende blog!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.