Is een vakantiereisverzekering voldoende voor een zakenreis?

Ga je op zakenreis? Dan is het belangrijk om te weten dat je hiervoor meestal niet verzekerd bent met je vakantiereisverzekering. Hiervoor kun je een speciale zakelijke reisverzekering afsluiten. Welke risico’s worden er met deze verzekering gedekt? En welke mogelijkheden zijn er? 

De dekking van een zakelijke reisverzekering

Een zakenreisverzekering is toegespitst op de risico’s en oplossingen die bij zakenreizen horen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het sturen van een vervanger als je ziek wordt op reis of als er iets gebeurt met je meereizende assistent.

Daarnaast heb je meestal zakelijke bagage mee op reis. Zoals je zakelijke laptop, mobiele telefoon of tablet en wellicht gereedschap of instrumenten. Daarom bieden zakelijke reisverzekeringen een uitgebreidere én hogere dekking voor je bagage. 

Een ander belangrijk punt zijn de kosten bij annulering. Bij zakelijke reizen kunnen deze ook aardig oplopen. Het is dus goed om deze kosten ook te dekken.

Talloze mogelijkheden

Wanneer je een zakelijke reisverzekering af wilt sluiten zijn er talloze mogelijkheden. Allereerst kun je een individuele zakenreisverzekering afsluiten, die is alleen voor jou. Ga je regelmatig op zakenreis? Dan kan je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering is ook mogelijk, deze geldt voor één reis. 

Daarnaast bestaat er ook een collectieve zakenreisverzekering. Deze geldt voor alle medewerkers van een bedrijf. Op deze zakenreisverzekeringen kun je eventueel ook een aanvullende dekking sluiten voor je privé vakantiereizen. Bij sommige verzekeraars kun je ook juist je vakantiereisverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking voor zakenreizen. 

Tot slot verschilt de dekking die zakelijke reisverzekeringen bieden per verzekeraar. Het is daarom verstandig om deze voorwaarden door te nemen voor je een dergelijke verzekering afsluit. 

Hulp nodig?

Kortom: verstandig om je te verdiepen in een zakelijke reisverzekering, wanneer je voor je werk naar het buitenland gaat. Onze adviseurs helpen en adviseren je graag. Je kan hen bereiken via 0162-475675. 

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht