Ga je op wintersportvakantie?

5 tips om goed verzekerd de piste op te gaan

Sta je binnenkort weer op de piste? Goed vooruitzicht! Denk je van te voren nog wel even aan je reisverzekering? De toch al dure wintersportvakantie kan al snel nog duurder uitvallen wanneer je ski’s beschadigd raken of je na een ongelukkig botsing met de banaan de berg af moet. Geen zorgen, wij helpen je graag goed verzekerd de piste op. 

In deze blog geef ik (Angelique Frenk, relatiebeheerder particulieren) je alvast 5 tips. Wil je een reisverzekering afsluiten? Bel of WhatsApp dan naar 0162-475675 of mail naar info@geerts.nl. 

Tip 1: lang niet alle kosten worden vanuit je basisverzekering vergoed

Spoedeisende medische zorg in het buitenland wordt standaard vanuit jouw basisverzekering vergoedt. Maar let op: de verzekeraar keert alleen het in Nederland geldend tarief uit. Daarnaast worden niet alle kostenposten gedekt door je basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer met een banaan de berg af, een helikoptervlucht naar het ziekenhuis en vervoer met een gipsvlucht of ambulance terug naar Nederland.

Tip 2: neem een reisverzekering met wintersportdekking

Om te voorkomen dat je na een ski-ongeluk op droog brood en water moet leven om de medische kosten te betalen, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten met dekking voor medische kosten én wintersport. Heb je een reisverzekering zonder wintersportdekking? Dan kan je kosten naar aanleiding van een ongeluk tijdens het uitvoeren van een risicovolle sport (zoals skiën), niet claimen op je verzekering. 

Een wintersportdekking moet je eigenlijk zien als je ‘upgrade’ van je reisverzekering. Het zorgt er enkel voor dat zaken waar je voor bent verzekerd, ook zijn gedekt tijdens je wintersportvakantie. Wil je optimaal verzekerd zijn voor medische kosten? En voor schade aan of verlies van je bagage? Denk er dan aan dat je ook een dekking voor geneeskundige kosten en voor bagage afsluit. Het is daarnaast aan te raden om op de dekking voor bagage een aanvullende dekking voor je sportuitrusting te nemen.

Tip 3: check de polisvoorwaarden

Mijn derde tip is om de polisvoorwaarden te checken en verschillende verzekeraars te vergelijken. Bedenk van te voren ook goed wat je belangrijk vindt om te verzekeren en welke kosten je prima uit eigen zak kan betalen. Zijn bijvoorbeeld je ski’s of snowboard gestolen of beschadigd? Dan wordt dit niet vanuit iedere reisverzekering vergoedt. Bij sommige verzekeraars moet je hier een aparte module voor bagage voor afsluiten en bij anderen is de bagage standaard meeverzekerd. Neem dus goed de polisvoorwaarden door of bel naar ons kantoor. Wij helpen je graag bij het afsluiten van de juiste verzekering.

Tip 4: ongeluk veroorzaakt en gedronken? De verzekeraar betaalt niets

Wintersport en alcohol lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dranken zoals Flugel, Feigling, Jägermeister, Weihenstephaner Hefeweissbier of warme chocolademelk met rum roepen bij veel wintersporters onmiddellijk herinneringen op aan de après-skihut. Maar let op, veroorzaak je een ongeluk en heb je net een lekker drankje achter de kiezen? Dan keert de reis- of aansprakelijkheidsverzekering niets uit. 

Tip 5: vraag een European Health Insurance Card (EHIC) aan

Heb je alleen je zorgpas bij je? Dan is de kans groot dat je alle zorgkosten moet voorschieten. Ga je op wintersportvakantie naar een ander EU-land, Noorwegen of Zwitserland? Vraag dan bij je zorgverzekeraar voor elk gezinslid gratis een European Health Insurance Card (EHIC) aan. Dit is een Europese zorgverzekeringspas waarmee je aantoont dat je bent verzekerd tegen ziektekosten. Hierdoor kunnen de kosten rechtstreeks op de zorgverzekeraar verhaald worden. 

Reisverzekering afsluiten?

Wil je een reisverzekering afsluiten of heb je hier vragen over? Neem contact op met mij of met mijn collega’s. Wij helpen je graag! Mail naar info@geerts.nl of bel naar 0162-475675.

Alvast een fijne en veilige vakantie!

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht