Waarom Vera als Relatiebeheerder Pensioen & Inkomen bij Geerts werkt

“Daar doe ik het voor, om het mensen een stuk duidelijker te maken.”

Vera werkt sinds 2015 bij Geerts. Ze woont in Etten-Leur. Samen met haar man en zoontje van 1,5 jaar. Wat houdt haar werk in? Hoe beschrijft zij de werksfeer? Wat vindt zij leuk aan het werken bij Geerts? En wat geeft zij graag mee aan potentiële collega’s?

Wat houdt jouw functie in?

Ik ben relatiebeheerder Pensioen & Inkomen. Als relatiebeheerder ben jij het aanspreekpunt voor werkgevers op het moment dat zij ergens tegenaan lopen met hun personeel. Dat is echt in de breedste zin van het woord. Werkgevers kunnen ons bellen op het moment dat hun medewerker ziek is. Maar ook als een medewerker met zwangerschapsverlof zit. Of als er sprake is van een arbeidsconflict waarbij de werkgever afscheid wilt nemen van een medewerker. Eigenlijk allerlei HR vraagstukken mogen werkgevers bij ons neerleggen.

Daarnaast doen wij polis administratie van verzuimverzekeringen en de overige inkomensverzekeringen. De pensioenadviseurs zorgen ervoor dat de werkgever een pensioencontract heeft dat helemaal aansluit op dat bedrijf en wat het beste past bij de medewerkers. Vervolgens houd je als relatiebeheerder dat contract goed draaiende. En zorg je dat alle mutaties goed verwerkt worden.

Wat maakt het werken bij Geerts leuk?

De sfeer! We hebben echt een leuke groep mensen. Sowieso binnen heel kantoor. Als Werkgeversdesk zijn we onderdeel van het Bedrijven Advies team, maar ook een beetje ons eigen kleine team. En dat is heel leuk. Toen ik hier begon waren we met zijn tweeën en inmiddels zijn we met zeven volgens mij. Dat is wel leuk om de groei zo mee te maken.

En wat vind je specifiek leuk aan je functie?

De afwisseling. Ik hou ontzettend van contact met klanten, zowel met medewerkers als met werkgevers. Maar ik ben ook een ontzettende excel-nerd. Ik word ook altijd heel erg blij van bestanden die helemaal groen kleuren. Als alles klopt. Wat dat betreft vind ik de combinatie heel fijn.

Hoe zou je de werksfeer bij Geerts omschrijven?

Ja, super! Het is bij ons op de Werkgeversdesk wel echt aanpoten. Het is heel druk bij ons. Er zijn eigenlijk weinig momenten dat we het niet druk hebben. Dat merk je soms wel. Dat er echt maar mailtjes blijven binnenkomen. Het is allemaal goed te behappen hoor. Maar het is niet dat je af en toe even een maand achterover kan leunen, omdat het dan even wat rustiger is. Het is druk, maar het is gezellig druk.

Waar haal jij voldoening uit in je werk?

Dan kom ik toch weer op juist die combinatie van het groen kleuren van excel-bestanden en het klantcontact. Vooral pensioen is voor heel veel mensen een moeilijk onderwerp om uit te leggen. Het is ver van je bed, ze gebruiken allemaal termen die je niet begrijpt. Veel mensen die ik spreek voelen toch wel een bepaalde druk “ik zou er een keer naar moeten kijken, maar het komt er niet van. Ik vind het ook moeilijk.” Ik vind het heel leuk om die mensen bij de hand te nemen en door hun pensioen te wandelen. Echt het verduidelijken. Ik vind het ook altijd leuk om na medewerkers-presentaties te horen “fijn ik snap nu eindelijk wat mijn pensioen inhoud” en “je hebt het echt een stuk duidelijker gemaakt.” Daar doe ik het voor, om het mensen een stuk duidelijker te maken.

Is er nog iets wat je aan potentiële collega’s mee wilt geven?

Het werken bij Geerts; sowieso doen! Nee, we zijn echt een heel leuk team. Zelfs in coronatijd hebben we mega leuke dingen met elkaar gedaan. Wel online natuurlijk. Maar er zijn genoeg bedrijven waar dat soort dingen niet gebeuren. Hier wordt dat wel gedaan. Er wordt tijd en moeite in gestoken.

Wat ik zelf destijds heel fijn vond aan Geerts; ik ging in een moeilijke tijd op zoek naar een baan. Destijds stond er al in de vacature van Geerts dat zij openstonden voor iemand met weinig ervaring die op termijn in die rol kan gaan groeien. Dat sprak mij heel erg aan. En dat zie je nog steeds wel. We krijgen er soms echt jonge collega’s bij, die helemaal niks van verzekeringen afweten en net van school afkomen. Die kunnen hier toch lekker aan de slag. Ik vind het mooi dat je die kans krijgt.

En wat wil je meegeven aan collega’s die op de Werkgeversdesk willen komen werken?

Houd er rekening mee dat er echt veel administratie bij zit. Het is heel dubbel. We hebben ook veel telefooncontact, we gaan veel naar klanten toe, via de mail heb je veel contact en je doet ook veel advieswerk. Maar het is ook veel administratie. Dat hoort er wel bij.

Zeker als je net begint en weinig kennis hebt van verzekeringen, is dat echt waar je moet beginnen en daar leer je ook veel van. Want door de polissen te verwerken, leer je hoe de verzekeringen in elkaar zitten.

Wil je werken als Relatiebeheerder Pensioen & Inkomen?