Zorgverzekering 2024: dit verandert er voor jou

In 2024 veranderen er weer een aantal zaken voor je zorgverzekering. Met Prinsjesdag werd al bekend gemaakt dat de zorgpremie in 2024 opnieuw stijgt. Maar wat verandert er nog meer in jouw zorgverzekering? Hier leg ik Renee de Rooij (Relatiebeheerder Particulier) je uit wat jij in 2024 kunt verwachten:

De zorgpremie stijgt

Net als voorgaande jaren stijgt de zorgpremie helaas weer. Dit komt onder andere door stijgende zorgkosten, vergrijzing en het toenemen van benodigde zorgvoorzieningen. In 2024 stijgt de zorgpremie hierdoor gemiddeld 12 euro per maand. Dit betekent dat je zorgverzekering ongeveer 149 euro per maand gaat kosten.

Eigen risico 2024 blijft gelijk

Begin 2023 werd al aangekondigd dat het eigen risico tot en met 2026 gelijk blijft. Het eigen risico blijft dus ook in 2024 voor iedereen gelijk op 385 euro.

Zorgtoeslag in 2024 lager

De zorgtoeslag voor de laagste inkomens daalt. Dit jaar was de zorgtoeslag maximaal 154 euro vanwege een verhoging door de inflatie. Deze verhoging wordt teruggedraaid. In 2024 krijg je hierdoor maximaal 127 euro zorgtoeslag per maand krijgen

Heb je een vraag over je zorgverzekering? Mijn collega’s en ik staan voor je klaar! Neem contact met ons op via 0162-475675 of mail naar info@geerts.nl.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.