Reisverzekering

  • Advies op maat
  • Doorlopende of kortlopende reisverzekering
  • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Reisverzekering

Sta je op weg naar je vakantiebestemming met pech op de route du soleil? Of moet je onverhoopt op vakantie een bezoek brengen aan het ziekenhuis? Een zorgeloze vakantie kan zomaar eindigen in een heel avontuur. Om te voorkomen dat je na de vakantie een torenhoge rekening krijgt na een ziekenhuisbezoek en dat je niets krijgt op het moment dat er iets waardevols is gestolen, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten.

Doorlopend of kortlopend?

Je kunt kiezen voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Beide reisverzekeringen verzekeren jou en jouw eigendommen tijdens de vakantie of weekendje weg in zowel Nederland als daarbuiten. De basisdekking biedt hulpverlening en dekking voor extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden. Daarnaast kan een reisverzekering op maat worden gemaakt, door aanvullende zaken te verzekeren.
 

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de financiële gevolgen van een annulering tot een bepaald bedrag. Ook wanneer je jouw vakantie vroegtijdig moet afbreken, vallen de resterende kosten onder de dekking van deze verzekering.

Groene kaart

In de meeste landen is het voldoende als je de groene kaart op wit papier geprint of digitaal bij je hebt. In de volgende landen wordt dit niet geaccepteerd: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Iran, Israël, Macedonië, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland, Servië, Tunesië, en Turkije. In Bulgarije is een originele groene kaart niet verplicht, maar wel aan te raden.

Wil je met jouw auto door één van bovenstaande landen rijden? Vraag dan een groene kaart op bij ons, dan ontvang je deze per post.

 

Ga je op vakantie? Dan zijn deze verzekeringen misschien ook handig:

Camper

Camperverzekering

Caravanverzekering

Boot met senioren

bootverzekering

Op vakantie? Vergeet uw groene kaart niet!

04-07-2023

Als u met de auto over de grens gaat, is het altijd verstandig om uw internationale verzekeringsbewijs – beter bekend onder de naam groene kaart – mee te nemen. Sterker nog: als u dat niet doet, bent u in sommige landen niet verzekerd!

Reisverzekering: geen dekking voor schade tijdens dagje uit in eigen land

12-06-2023

Wat neemt u allemaal mee als u een dagje naar een pretpark, de dierentuin of een museum gaat? Waarschijnlijk is de waarde van die spullen hoger dan u zich realiseert. Maar wat nu als uw portemonnee wordt gestolen of uw camera kapot valt? Bent u dan wel verzekerd?

Nederlanders sluiten veel meer reisverzekeringen af

29-06-2022

Het aantal nieuwe reisverzekeringen dat Nederlanders afsluiten, is dit jaar met maar liefst tweederde gestegen. Ongeveer de helft van de verzekeringsnemers kiest ervoor om ook een annuleringsverzekering af te sluiten.