Annulering van een familiereis; krijg je alles vergoed?

Onbezorgd op reis

Opa en oma hebben wat te vieren en trakteren de kinderen en kleinkinderen op een weekje naar de Spaanse zon. In totaal gaan ze met twaalf personen op vakantie. Helaas breekt oma voor vertrek haar heup en moeten ze de vakantie annuleren. Opa en oma hebben een doorlopende annuleringsverzekering. Wordt de gehele reissom uitgekeerd door de verzekeraar? We verklappen je alvast dat dit helaas lang niet altijd het geval is. Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat dit wel het geval is? We leggen het je uit!

Misverstanden

Er ontstaan regelmatig misverstanden bij de vergoeding van een geannuleerde familiereis. Belangrijk is door wie de reis moet worden geannuleerd en wie er op het boekingsbewijs staat. Staan alle reisgenoten apart op het boekingsbewijs? Dan worden alleen de kosten van de mensen die op de polis staan vergoedt. In het bovenstaande geval houdt dit in dat op de doorlopende reisverzekering van de opa en oma, alleen de kosten voor de opa en oma zijn gedekt. Er wordt dus slechts 2/12 van de totale reissom uitgekeerd.

Staat alleen de naam van de boeker op het boekingsbewijs? Dan wordt de gehele reissom uitgekeerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het boeken van een vakantiehuis. Stel dat opa en oma dus een vakantiehuis boeken en oma breekt haar heup, dan keert de annuleringsverzekering van de opa en oma de gehele reissom uit. 

Risico

Maar wat als niet de oma iets overkomt, maar een kleinkind? In dat geval zou er helemaal niks uitgekeerd worden door de doorlopende annuleringsverzekering van opa en oma. Tenslotte staat het kleinkind niet op de polis…

Wat moet je dan doen?

Zorg er daarom altijd voor dat ook bij een familiereis alle reisgenoten beschikken over een geldige annuleringsverzekering. Het is ook mogelijk om een aparte (kortlopende) annuleringsverzekering af te sluiten voor de hele reis en het hele gezelschap. Dat voorkomt vervelende problemen op momenten dat de teleurstelling toch al vaak de overhand heeft.

Verzekering afsluiten?

Wil je een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten? Heb je hier vragen over? Of wil je advies over het oversluiten van een annulerings- en/of reisverzekering? Neem contact op met onze adviseurs, zij helpen je graag! Bel naar 0162-475675 of mail naar info@geerts.nl. Wel zo handig; sluit je een verzekering via ons af en moet je deze onverhoopt en om een geldige reden annuleren? Dan zorgen onze schadebehandelaars voor een goede afhandeling van jouw schade.

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht