Jouw verzekering, onze zorg

Zorgverzekering

Het is weer tijd om je zorgverzekering te vergelijken! Wil jij weten of je kan besparen op je zorgverzekering? Of verwacht je komend jaar andere zorg nodig te hebben? Vul onze vergelijker in & stap gemakkelijk over.

Onze adviseurs helpen je op weg!

In het oerwoud van verzekeraars en verschillende soorten verzekeringen kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Hieronder geven we je daarom 8 tips. Heb je vragen over je zorgverzekering? Neem gerust contact met ons op via 088 - 000 8352.

Tips om te besparen op je zorgverzekering

De premies voor het komende jaar stijgen. Wil je voorkomen dat je onnodig veel betaald voor je zorgverzekering? Hierbij een aantal tips!

1) Maak een lijstje; Ga na welke zorg je de afgelopen 3 jaar nodig hebt gehad en ga na welke zorg je eventueel nodig denkt te hebben het komende jaar.

2) Check de basisverzekering; Ga op basis van bovenstaand lijstje na welke kosten er worden vergoed vanuit de basisverzekering.

3) Check je eigen risico; Het eigen risico is standaard €385. Als je je premie wilt verlagen en niet veel zorg nodig denkt te hebben, kan je je eigen risico verhogen. De premie gaat in dit geval omlaag. Houd er dus wel rekening mee dat je dit bedrag moet kunnen betalen als je toch zorg nodig hebt.

4) Kijk kritisch of je een aanvullende verzekering nodig hebt; Gebruik je de zorg waar je voor verzekerd bent? Heb je echt een aanvullende verzekering nodig? Veel mensen zijn onnodig uitgebreid verzekerd. Hierdoor betaal je dus voor zorg die je niet gebruikt. Ga dus op basis van je verwachte zorg na of je een aanvullende verzekering nodig hebt.

5) Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders; Houd er dus rekening mee bij een eventuele wijziging van een aanvullende verzekering, dat dit ook geldt voor je kinderen. Het kan belangrijk zijn om een kostenpost als orthodontie te verzekeren als je kind een beugel heeft of krijgt. Vaak geldt bij het afsluiten van een nieuwe verzekering bij ortho-kosten een wachttijd. Houd hier rekening mee.

6) Stap op tijd over; Wil je je huidige zorgverzekering opzeggen? Dan kun je dit doen tot 1 januari 2023. Je kunt een nieuwe verzekering afsluiten tot 1 februari 2023. 

7) Kijk op de website van de belastingdienst of je recht hebt op zorgtoeslag

8) Gebruik onze vergelijker; Ben je erachter welke zorg je nodig denkt te hebben voor het komende jaar? Vul deze zorg in in onze vergelijker & sluit direct de verzekering af met de scherpste premie. Je huidige verzekering wordt automatisch opgezegd.

Handige informatie-filmpjes over je zorgverzekering!

Hoe werkt het zorgstelsel in Nederland?

Uitleg over het eigen risico en de eigen bijdrage

Wat doen stijgende zorgkosten met de premie en eigen risico?

Wat is het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis?

Tips om te besparen op je zorgverzekering

Zorgverzekering 2023; wat verandert er?

Wat valt er onder de basisverzekering?

De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat er wel en niet in het basispakket zit. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen tegen een vaste premie voor de basisverzekering te accepteren. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet, zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouder(s). Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico van €385. Je kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. In dat geval betaal je minder premie voor je zorgverzekering.

Wijzigingen ten opzichte van 2022

Het basispakket van 2023 blijft grotendeels hetzelfde vergoeden als in 2022. Er zijn een paar kleine wijzigingen:

  • Vitamine D wordt niet meer vergoedt
  • Regeling coronazorg wordt verlengd
  • De NIPT-test wordt vergoed, de combinatietest niet meer

Verder wordt er kritischer gekeken naar welke zorg zinnig is en welke niet. Dit is nodig om de stijgende zorguitgaven te beperken. Dit kan betekenen dat er op termijn zorg wordt geschrapt in het basispakket of dat er nog strenger wordt getoetst of bepaalde zorg wel hoort binnen de dekking van de zorgverzekering.

Aanvullende- en tandartsverzekeringen

Niet alle zorg wordt gedekt door de basisverzekering. Daarom kun je de basisverzekering met twee extra dekkingen uitbreiden: een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Verzekeraars bieden deze extra dekkingen aan in pakketvorm met verschillende samenstellingen.

De aanvullende verzekering dekt de kosten voor onder andere fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijze, psychologische zorg en gebitsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar. De tandartsverzekering dekt de kosten voor behandelingen aan je gebit en het plaatsen van kronen of bruggen.

Het is altijd lastig om vooraf vast te stellen welke zorg je volgend jaar nodig hebt en waar je je dus voor wilt verzekeren. Ons advies is om op een rij te zetten welke zorg je de afgelopen drie jaar nodig hebt gehad. Op basis daarvan kun je onze vergelijker invullen en de verzekering afsluiten met de meeste gunstige premie voor jou.

Zorgtoeslag

Omdat de zorgpremies het komende jaar stijgen, komen er meer mensen in aanmerking voor zorgtoeslag en stijgt het bedrag wat je krijgt. Check of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag en vraagt dit aan bij de Belastingdienst. Op www.toeslagen.nl vind je hier uitgebreide informatie over.

Stel ons gerust uw vraag

Oosterhout: 0162 - 475 675
 
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.