Zorgverzekering

Het is weer tijd om je zorgverzekering te vergelijken! Wil jij weten of je kan besparen op je zorgverzekering? Of verwacht je komend jaar andere zorg nodig te hebben? Vul onze vergelijker in & stap gemakkelijk over.

Onze adviseurs helpen je op weg!

In het oerwoud van verzekeraars en verschillende soorten verzekeringen kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Hieronder geven we je daarom 8 tips. Heb je vragen over je zorgverzekering? Neem gerust contact met ons op via 088 - 000 83 33.

 

 

Veel gestelde vragen zorgverzekering

Hoe kan ik overstappen?

Weet je wat je wilt? Dan kost overstappen slechts vijf minuten. Op onze website kun je bij al onze verzekeraars online jouw nieuwe polis aanvragen. Dit is de snelste manier van aanvragen. Het opzeggen van je oude polis gebeurt dan ook automatisch. Uiteraard is de keuze van de juiste verzekering en aanbieder vaak wat lastiger. Doordat dekkingen vaak van elkaar afwijken is vergelijken niet altijd eenvoudig. Het eenvoudigste is het vaak als je een voorkeur hebt voor een verzekeraar, dan hoef je namelijk alleen te kijken naar de gewenste dekking. Met de bekende verzekeraars die wij aanbieden kunt je vaak al kiezen uit een grote variatie aan pakketten bij één aanbieder.

Hoe kan ik mijn zorgkosten declareren?

Voor ziektekostendeclaraties maak je gebruik van de declaratieformulieren die je bij jouw polis hebt ontvangen en die je na uitkering opnieuw ontvangt. Bijna alle verzekeraars bieden ook mogelijkheden via internet en telefoon. Deze rechtstreekse verzending naar jouw zorgverzekeraar garandeert de snelste verwerking.

Wordt mijn huidige verzekering voor mij opgezegd?

Ja, je huidige verzekering wordt automatisch opgezegd als je een nieuwe verzekering via internet aanvraagt en deze wordt geaccepteerd.. De opzegging wordt voor je geregeld, mits je deze voor 1 januari 2024 aanvraagt.

Kan ik voor mij en mijn partner verschillende aanvullende verzekeringen kiezen?

Ja, dat kan zonder problemen op dezelfde polis. Heb je kinderen? Dan zijn deze gratis meeverzekerd met de ouder die het hoogste aanvullende pakket heeft.

Tot wanneer kan ik mijn zorgverzekering opzeggen?

Zorgverzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt voor mensen die overstappen. Je kunt de nieuwe verzekeraar vragen om de oude verzekering(en) voor je op te zeggen. Als je van die service gebruik wilt maken, moet je je wel vóór 1 januari 2024 bij de nieuwe verzekeraar hebben aangemeld. Alleen dan kan de nieuwe verzekeraar jouw opzegging bij de oude verzekeraar op tijd voor je regelen. Wil je wel overstappen, maar heb je de maand januari nog nodig om na te denken over je keuze? Denk er dan aan dat je je huidige verzekering wel zelf voor 1 januari 2024 op moet zeggen. Na 1 januari is dit namelijk echt niet meer mogelijk.

Belangrijke data:

Verzekeraars hebben tot en met 12 november om hun nieuwe zorgpremies bekend te maken. Vanaf 13 november kun je jouw zorgverzekeringen vergelijken voor 2024.

31 december is de laaste dag waarop je kunt overstappen! Hier kun je jouw oude zorgverzekering opgezeggen en onderbrengen bij een nieuwe verzekeraar.

Heb je uiterlijk 31 december 2023 je oude zorgverzekering opgezegd? Dan is dit de laatste dag waarop je een nieuwe zorgverzekering kunt afsluiten voor 2024. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari.