Blog 3 van de blogreeks: groen, groener, groenst; verduurzaam je woning!

Je hypotheek verhogen voor het verduurzamen van je woning?

Wil je je woning verduurzamen? Dan kan je je hypotheek verhogen. In deze blog lees je hier meer over.

Meer dan 100%

Hoeveel je kunt lenen, hangt onder andere af van de waarde van je koophuis. Je kunt niet meer lenen dan je huis waard is. Overige kosten, zoals advies-, notaris of taxatiekosten kun je niet meer meefinancieren uit de hypotheek. Investeer je in energiebesparende maatregelen? Dan mag je wel meer lenen, namelijk maximaal 106% van de verkoopwaarde van je woning. 

Geldt dit voor alle hypotheekverstrekkers?

Bij niet alle hypotheekverstrekkers is dit mogelijk. Daarnaast zijn er ook banken die wel meewerken aan die 106%, maar de rente over de gehele hypotheek verhogen. Daarnaast kun je te maken krijgen met een hypotheekrente-opslag als het geleende bedrag boven de woningwaarde komt. 

Daarnaast zijn er ook geldverstrekkers die het juist stimuleren dat je een duurzame woning koopt of je woning verduurzaamt. Zo bieden sommige banken speciale duurzaamheidsleningen aan. Zulke leningen kun je meestal niet los afsluiten: de gewone hypotheek en de duurzaamheidslening moet je bij dezelfde bank afsluiten.

Hoeveel kan je extra lenen?

Je kan maximaal €9.000 extra lenen als je een energiezuinige woning koopt of als je energiebesparende maatregelen treft (zoals zonnepanelen, dakisolatie of een warmtepomp). 

Maak je van je een huis een NulopdeMeter-woning? Dan kan je €25.000 extra lenen. Een NulopdeMeter-woning houdt in dat het huis door energiebesparende maatregelen in een jaar evenveel energie verbruikt als dat het opwerkt.

Wanneer je een huis koopt dat een energie-index of een energieprestatie-coëfficiënt heeft dat gelijk of lager is dan 0, dan kan je €15.000 extra lenen

Laat je goed adviseren

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat voordeliger is; een hypotheek met rentekorting, een duurzaamheidslening of een hogere hypotheek bij een voordelige bank? Hier kunnen we je niet één antwoord op geven, dit verschilt per geval. Het hangt bijvoorbeeld af van het bedrag dat je extra leent bovenop je gewone hypotheek en hoeveel je leent in verhouding tot de waarde van je huis. Laat je dus goed adviseren. Heb je behoefte aan onafhankelijk advies? Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op door te bellen of te WhatsAppen naar 0162-475675, door te mailen naar hypotheken@geerts.nl of plan hier direct een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.