Gezinsuitbreiding? Pas je verzekeringen aan!

Er zijn een aantal veranderingen in je persoonlijke situatie die van invloed zijn op je verzekeringen. Een van de leuke veranderingen is wanneer je een kindje krijgt. Je wilt natuurlijk dat alles goed is geregeld voor hem of haar. Daarom heb ik (Marcia IJpelaar, relatiebeheerder particulieren) 7 aandachtspunten op een rij gezet. Is je kindje geboren? Neem dan contact op met ons, dan nemen we de verzekeringen door en maken wij het voor jullie en jullie kindje in orde.

1. Zorgverzekering

Jullie kindje moet worden aangemeld op jullie zorgverzekering. Hou er rekening mee dat je na de geboorte maximaal vier maanden de tijd hebt om de gezinsuitbreiding te melden bij je zorgverzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van de ouder waar ze worden bijgeschreven. Kies dus de ouder met de meest uitgebreide dekking.

2. Gezinsdekking

Een pasgeboren kind hoef je niet bij iedere verzekering aan te melden. Het is belangrijk om bij onder andere bij je aansprakelijkheidsverzekering en je rechtsbijstandsverzekering te checken of je gezinsdekking hebt. Soms geldt er een eigen risico in geval van schade door kinderen. Het is dus verstandig om dit te checken. Uiteraard doen wij dit ook graag voor je. 

3. Reisverzekering

Heb je een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering? Dan moet je je kindje daar wel bij aanmelden. 

4. Uitvaartverzekering

Het advies is om een eventuele uitvaartverzekering op een zo jong mogelijke leeftijd af te sluiten: hoe jonger je bent, hoe lager de maandelijkse premie.

 

5. Partnerpensioen

Ga bij jullie werkgever of via www.mijnpensioenoverzicht.nl na of jullie op elkaars pensioen zijn aangemeld als partner.

6. Overlijden

Geen prettig onderwerp, maar wel heel belangrijk. In geval van een eventueel overlijden van één van de ouders/verzorgers blijven de kinderen en partner alleen achter. Wij adviseren altijd (zeker wanneer er jonge kinderen zijn) om een levensverzekering af te sluiten die een geldbedrag uitkeert in geval van overlijden: de overlijdensrisicoverzekering.

7. Anw-hiaat

De Algemene nabestaandenwet (Anw) verzorgt onder bepaalde voorwaarden een uitkering voor de nabestaanden tot het jongste kind 18 jaar is. Een eventuele Anw-uitkering van de Sociale VerzekeringsBank (SVB) is heel laag en soms zelfs nihil (wanneer de achterblijvende partner zelf een inkomen heeft). Hiervoor kunnen jullie een Anw-hiaat (-gat) verzekering afsluiten om de uitkering aan te vullen. Vaak is het afsluiten van een Anw-hiaat verzekering via het werk een voordelige keus. Je kan bij je werkgever of personeelszaken navragen of het mogelijk is om een Anw-hiaat verzekering of tijdelijk extra partnerpensioen te verzekeren.

Uiteraard kun je ook door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering zorgen voor voldoende financiële middelen voor de nabestaanden in geval van eventueel overlijden. 

Wil je alles goed geregeld hebben?

Natuurlijk hoef je dit niet allemaal zelf uit te zoeken en te regelen, daar zijn wij voor. Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via 0162-475675 (bellen of WhatsApp), door te mailen naar info@geerts.nl of door de chatten via onze website.

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht