Mogelijkheden voor het verduurzamen van je woning

Groen is doen

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Weet jij welke mogelijkheden er voor jou zijn?

Groen is doen

Stijgende energieprijzen en een steeds groter klimaatprobleem maken dat we hard aan de slag moeten met het verduurzamen van onze woningen. Hoe pak je dat aan? En hoe financier je dit? Dit stond centraal tijdens de Groen is Doen Beurs afgelopen zaterdag in Theater de Bussel in Oosterhout. Tijdens die evenement gingen lokale en regionale bedrijven met bezoekers in gesprek over wat je kan doen om je woning te verduurzamen. Ook wij waren hierbij aanwezig om bezoekers te informeren over de financierings-mogelijkheden.

Oosterhout Nieuwe Energie (ONE)

De organisatie achter dit evenement? Oosterhout Nieuwe Energie (ONE). Deze coöperatie stimuleert het gebruik van duurzame energie in Oosterhout. Hoe? Door inwoners te informeren en te begeleiden op het gebied van duurzaamheid. Wist je bijvoorbeeld dat de energiecoaches op vrijwillige basis naar je toe komen? Een energiecoach is een geschoolde vrijwilliger die samen met jou de woning onderzoekt en adviseert over duurzame oplossingen en eventuele subsidies. Je kiest zelf een (eventuele) leverancier. Wel kunnen zij je vertellen met welke leveranciers zij goede ervaringen hebben.

Ook heeft ONE het Duurzaam Informatie Punt waar je met al je vragen terecht kunt. Leveren zonnepanelen voldoende rendement op? Wat is een warmtepomp nu eigenlijk? Is het zinvol om mijn spouwmuur te isoleren? De vrijwilligers staan voor je klaar.

Kortom; ben je benieuwd wat jij kan doen om je woning te verduurzamen? Neem dan contact op met ONE, zij adviseren je graag. Kijk voor meer informatie over dit goede initiatief op hun website

De financieringsmogelijkheden

Zonnepanelen, een HR CV-ketel, een warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie… allemaal manieren om je woning te verduurzamen en je energiekosten omlaag te brengen. Het is natuurlijk wel even een flinke investering om deze maatregelen te plaatsen. Wil je dit graag doen, maar heb je hier onvoldoende eigen geld voor? Dan kan je overwegen om hier een lening voor af te sluiten. Geld lenen voor energiebesparende maatregelen kan op de volgende manieren: een hogere hypotheek, een energiebespaarlening, een lening van greenloans of een duurzaamheidslening. Meer informatie over de duurzaamheidslening in de gemeente Oosterhout vind je in dit artikel. Wil je weten wat de financieringsmogelijkheden voor jou zijn? Neem dan contact op met onze hypotheekadviseurs via 0162-475675 (bellen of WhatsAppen) of stuur een mail naar hypotheken@geerts.nl

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht