Reis- en annuleringsverzekering & Corona

Normaal gesproken hoef je tijdens het plannen van je zomervakantie alleen te kijken naar een mooie plek, goed weer, leuke bars of genoeg bezienswaardigheden. Nu moet je ineens rekening houden met PCR testen, kleurcodes en vaccinatiepaspoorten. Door alle positieve nieuwsberichten durven steeds meer mensen voorzichtig uit te kijken naar een vakantie in het buitenland. Hierdoor krijgen we ook steeds meer vragen over de reisverzekering. Heel logisch natuurlijk, want het is al zuur als je vakantie wordt verpest door een positieve test, maar het wordt nog vervelender als je niks vergoed krijgt. In deze blog vertellen we je hier meer over!

Wat als ik mijn reis wil annuleren?

Het is  handig om er rekening mee te houden dat je niet alles, of misschien zelf niets vergoed krijgt als je gaat boeken. De achterliggende gedachte die verzekeraars hanteren bij een verzekering is namelijk dat het moet gaan om een onvoorziene gebeurtenis. Aangezien we al bijna 1,5 jaar te maken hebben met de coronaperikelen, is het annuleren van een vakantie door corona, geen onvoorziene gebeurtenis meer. Veel verzekeraars hebben het annuleren van je reis daarom uitgesloten van de polis. Vaak ben je wel verzekerd voor annulering als je ziek bent door Corona en daarom niet op reis kan.

Voorwaarden verschillen per verzekeraar

De dekking met betrekking tot Corona verschilt per verzekeraar en per soort verzekering. Daarnaast passen verzekeraars de voorwaarden aan, aan de hand van de huidige situatie. Je kunt daarom het beste even op de website van je verzekeraar kijken voor de actuele voorwaarden. Hieronder een link naar een paar grote verzekeraars.
Nationale Nederlanden
Aegon
a.s.r.
Klaverblad

Belangrijke tip

Bij het boeken van een vakantie is het belangrijk dat de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij aangesloten is bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) . Dan kun je via hen de schade claimen. Heb je een vliegticket los geboekt? Dan valt dit niet onder de garantieregeling van SGR. 

Neem gerust contact met ons op

Heb je hier een vraag over? Of wil je een verzekering afsluiten? Neem gerust contact met ons op via 0162-475673 of door te mailen naar info@geerts.nl.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Oosterhout: 0162 - 475 675
 
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.