Samenwonen en verzekeringen

8 verzekeringen waar je naar moet kijken als je gaat samenwonen

Jong stel drinkt in de deuropening van hun nieuwe huis koffie en knuffelenuffel

Ga je samenwonen? Super leuk! Wel is het echt belangrijk om van te voren jullie verzekeringen goed te regelen, zeker als jullie nu al beide op jezelf wonen. Maak daarom een overzicht van de verzekeringen die jullie beide nu hebben lopen. Dit is niet alleen overzichtelijk, maar je bespaart er ook veel geld mee. De meeste verzekeringen kun je namelijk gezamenlijk afsluiten. In deze blog leg ik (Marcia IJpelaar, verzekeringsadviseur) je uit naar welke 8 verzekeringen je in ieder geval moet kijken. 

1. Inboedelverzekering

Wonen jullie beide al op jezelf? Dan hebben jullie waarschijnlijk nu allebei een inboedelverzekering. Als je gaat samenwonen heb je aan één inboedelverzekering genoeg. Belangrijk is wel dat jullie goed kijken naar de verzekerde waarde van de verzekering die je aanhoudt. Als je gaat samenwonen is de kans namelijk groot dat de waarde van je inboedel ook verandert. Daarnaast is het sowieso verstandig om deze verzekering nog eens onder de loep te nemen of dit te laten doen door een verzekeringsadviseur. De premie van je inboedelverzekering hangt namelijk voor een deel af van de grootte van jouw huis en van je woonplaats. Als dit verandert, dan kan het zomaar zijn dat een andere inboedelverzekering voordeliger is voor jullie.

2. Woonhuisverzekering (of opstalverzekering)

Wanneer je een woning koopt verplicht de hypotheekverstrekker je meestal om een woonhuisverzekering af te sluiten. Wanneer jullie beide al een koopwoning hebben, dan hebben jullie waarschijnlijk ook twee woonhuisverzekeringen. Ook in dit geval geldt; één is meer dan genoeg. Daarnaast is de premie van je woonhuisverzekering afhankelijk van het soort huis en de grootte. Ook hier geldt dus; houdt niet zomaar één van de verzekeringen aan en vergelijk eerst verschillende verzekeringen om uit te vinden welke nou echt bij jullie nieuwe situatie past.

3. Aansprakelijkheidsverzekering

Hebben jullie allebei een aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een gezamenlijke aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking. 

4. Reisverzekering

Wanneer je met zijn tweeën bent en je minstens twee weken per jaar op vakantie gaat, is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hebben jullie beide een doorlopende reisverzekering? Wanneer je samenwoont is het voordeliger om samen één reisverzekering te hebben.

5. Rechtsbijstandverzekering

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een juridisch conflict. Stel je wordt onterecht ontslagen of je krijgt ruzie met je huurbaas over de huurprijs. Kosten van juridische bijstand, waaronder het inhuren van een advocaat, lopen al snel flink op. Een rechtsbijstandverzekering dekt deze kosten. Deze verzekering is wel relatief duur in vergelijking met je andere verzekeringen. Het is dus goed om te weten dat het goedkoper is om deze verzekering samen af te sluiten.

6. Uitvaartverzekering

Door een uitvaartverzekering af te sluiten ben je verzekerd tegen de kosten van een uitvaart. Hierdoor zadel je je partner niet op met hoge kosten in geval van overlijden.

7. Zorgverzekering

Heb jij of heeft je partner een collectieve zorgverzekering? Dan is het goed om te weten dat de ander ook gebruik kan maken van deze korting. Bij de meeste zorgverzekeringen mag je namelijk je partner meeverzekeren. Check natuurlijk wel of de verzekering echt bij je past. Als je hierdoor voor allerlei onnodige zaken verzekerd bent, dan heb je er natuurlijk nog steeds niet veel aan. 

8. Extra tip: check ook je autoverzekering als je gaat verhuizen

Heb jij nog niet veel schadevrije jaren, maar je partner wel? Dan heb ik al helemaal een leuke tip voor je! Als je samenwoont en je sluit in ons Geerts pakket een autoverzekering af, dan kan je gebruik maken van dezelfde no-claimkorting als je partner. Dit kan zomaar betekenen dat je flink kan besparen op je autoverzekering. Kassa!

Hulp nodig?

Wat ook zeker goed is om bij stil te staan is dat hoe meer verzekeringen je in één pakket heb, hoe hoger de pakketkorting is. Gaan jullie samenwonen? En willen jullie zeker weten dat jullie niet over- of onderverzekerd zijn? Neem dan contact op met mij of met mijn collega’s. Dan zorgen wij er voor dat jullie onbezorgd van jullie eigen plekje kunnen gaan genieten. Wil je een vrijblijvende afspraak maken? Bel of WhatsApp dan naar 0162-475675, mail naar info@geerts.nl of maak via deze link direct een afspraak.

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.