Check de uitkeringstermijn van je bedrijfsschadeverzekering

De bedrijfsschadeverzekering is een belangrijke verzekering voor het waarborgen van de continuïteit van je bedrijf. Door een bedrijfsschadeverzekering af te sluiten hoef je je bij schade namelijk geen zorgen te maken over de doorbetaling van de vaste lasten van je bedrijf, zoals de huur en salarissen.

De uitkeringstermijn

In veel gevallen keert de verzekering bij schade maximaal 52 weken uit. Deze periode heb je hard nodig om de schade volledig te herstellen en om je bedrijfsresultaat weer terug op het oude niveau te brengen. Hierbij wordt uitgegaan van je brutowinst; de vaste kosten plus de nettowinst. Wij zien regelmatig dat de uitkeringsduur van 52 weken regelmatig te kort is én dat de brutowinst niet correct is opgegeven. In het ergste geval leidt dit zelfs tot faillissementen. 

Waarom juist nu naar 78 of 104 weken?

  • Op dit moment zijn er een aantal ontwikkelingen waardoor een langere uitkeringstermijn in veel gevallen nodig is. Denk hierbij aan:
  • Zwaardere eisen aan nieuwbouw. Zoals aan brandveiligheid, duurzaamheidseisen, PFAS of de wet milieubeheer. Het verkrijgen van vergunningen kan hierdoor lang duren. Het gevolg hiervan is dat u langer geconfronteerd wordt met bedrijfsschade.
  • Vergunningen worden niet altijd even gemakkelijk verstrekt.
  • Bouwbedrijven en machinebouwers hebben een volle agenda, waardoor de levertijden flink kunnen oplopen. Een tijdelijke locatie is dan vaak niet de oplossing. 
  • De periode om klanten terug te winnen wordt vaak onderschat. Zowel consumenten als bedrijven schakelen makkelijker over naar een andere aanbieder. Hierdoor duurt het veel langer om weer terug te komen op het oude niveau.

Is het verstandig om je verzekering aan te passen?

Het kan zijn dat bij het afsluiten van de verzekering de termijn van 52 weken goed paste bij je bedrijfssituatie. Gezien de ontwikkelingen in en buiten je bedrijf adviseren wij je nog eens goed na te denken of dit toereikend is. Let hierbij op of de brutowinst juist is opgegeven en of er een langere uitkeringstermijn nodig is. Ook het nakijken van het verzekerd bedrag (vaste kosten + netto winst of omzet – variabele kosten) is verstandig. Vaak zijn deze begrippen niet eenvoudig.

Geerts helpt je graag!

Uiteraard hoef je deze keuze niet alleen te maken. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag. Neem gerust contact met ons op via 0162-475675 of door te mailen naar info@geerts.nl

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.