Ga je op kamers? Denk dan aan deze 5 verzekeringen

Onbezorgd genieten van je studententijd

Nog een paar weken en dan beginnen de scholen weer. Ga jij op kamers? Dan is het wel belangrijk om nog even goed in je verzekeringen te duiken voordat je onbezorgd van je studententijd kan gaan genieten. Welke verzekeringen moet je zelf afsluiten als je op kamers gaat? En voor welke verzekeringen kan je via je ouders verzekerd blijven? Wij hebben het in deze blog voor je op een rijtje gezet! Heb je hier vragen over? Of heb je behoefte aan onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Welke verzekeringen moet je in ieder geval zelf hebben?

Een inboedelverzekering

Onder je inboedel vallen alle spullen die in je kamer staan, zoals je kleding en je meubels. Stel dat er wordt ingebroken of er een brand uit breekt, dan zijn deze spullen verzekerd op je inboedelverzekering. Deze verzekering is aan jouw adres gekoppeld en moet je daarom zelf afsluiten. Schade aan je mobiele telefoon valt helaas in veel gevallen niet meer onder de inboedelverzekering. 

Een zorgverzekering

Wanneer je 18 wordt moet je deze verzekering zelf af gaan sluiten. Tot die tijd ben je verzekerd op de polis van je ouders. Wanneer je zelf een zorgverzekering af moet gaan sluiten is het belangrijk om niet zomaar het pakket te houden wat je ook had toen je op de polis van je ouders was verzekerd. Het kan goed zijn dat je ouders meer zorg (verwachten) nodig te hebben en daarom een uitgebreidere zorgverzekering hebben. Heb je weinig zorg nodig? Dan kan een basisverzekering voor jou, met eventueel een kleine aanvulling, al voldoende zijn. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een zorgverzekering, dit kan je veel geld besparen. 

Voor welke verzekeringen kan je nog via je ouders verzekerd blijven?

Een aansprakelijkheidsverzekering

Stel je voor dat je rode wijn morst over het tapijt van een vriendin. Of je veroorzaakt zelf letsel bij een ander wanneer je met je fiets een voetganger aanrijdt op een zebrapad. Of stel dat je de laptop van een huisgenoot per ongeluk kapot maakt. Op dat moment ben jij verantwoordelijk voor de schade. Grote kans dat je de schade moet vergoeden. Misschien kun je het tapijt wel uit eigen portemonnee betalen. Maar wat als de schade enkele tienduizenden of misschien zelfs wel honderdduizenden euro’s is? Om die reden sluiten de meeste mensen een aansprakelijkheidsverzekering af. 

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek je de aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan zaken. De verzekering wordt uitgekeerd als jij aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan personen of zaken. 

Hebben je ouders een aansprakelijkheidsverzekering? Zolang je uitwonend, student én niet getrouwd bent, kun je bij (een van) hen op de polis meeverzekerd blijven.

Hebben je ouders geen aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het wel verstandig om deze alsnog af te sluiten. Het kost je een paar euro per maand en kan je veel geld besparen. 

Een rechtsbijstandverzekering

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een juridisch conflict. Stel je wordt onterecht ontslagen of je krijgt ruzie met je huurbaas over de huurprijs. Kosten van juridische bijstand, waaronder het inhuren van een advocaat, lopen al snel flink op. Een rechtsbijstandverzekering dekt deze kosten. Deze verzekering is niet verplicht en relatief duur. Gelukkig kan je hiervoor meeverzekerd blijven op de polis van je ouders. 

Een reisverzekering

Sta je op weg naar je vakantiebestemming met pech op de route du soleil? Of moet je onverhoopt op vakantie een bezoek brengen aan het ziekenhuis? Een zorgeloze vakantie kan zomaar eindigen in een heel avontuur. Om te voorkomen dat je na de vakantie een torenhoge rekening krijgt na een ziekenhuisbezoek en dat je niets krijgt op het moment dat er iets waardevols is gestolen, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten.

Ga je regelmatig op vakantie of een weekendje weg? Dan is het waarschijnlijk voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ben je voor je reisverzekering al doorlopend meeverzekerd met je ouders? Dan geldt ook hier dat je deze verzekering niet zelf meer hoeft af te sluiten.

Wij staan voor je klaar

Heb je hier vragen over? Of heb je behoefte aan onafhankelijk advies? Wij staan voor je klaar! Neem contact met ons op via 0162-475675, mail naar info@geerts.nl of vul het contactformulier in

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht