Wanneer wordt schade aan zonnepanelen vergoed?

Zonnepanelen; steeds meer mensen hebben ze. Je bespaart op je energierekening en je helpt het milieu, maar het is wel een flinke investering. Heb jij ze ook of ben je van plan ze te plaatsen? Dan is dus het goed om te weten of je dit aan de verzekeraar moet melden om eventuele schade aan de zonnepanelen vergoedt te krijgen. Spoiler: geef dit altijd door! In dit artikel vertellen we je hier graag meer over.

Het antwoord

Schade aan zonnepanelen is niet bij alle verzekeraars automatisch meeverzekerd op je woonhuisverzekering. 

Het verschilt ook per verzekeraar of er bij de aanvraag voor een woonhuisverzekering wordt gevraagd of er zonnepanelen aanwezig zijn. 

Wel heeft het toevoegen van zonnepanelen op het dak van een gebouw altijd invloed op de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om het gebouw volledig opnieuw op te bouwen en vormt de basis voor je woonhuisverzekering. Is de herbouwwaarde van je woonhuisverzekering te laag? Dan ben je onderverzekerd en loop je het risico dat je de schade niet geheel vergoedt krijgt. Dit betekent dat je de woning dan mogelijk niet in oude staat kan herstellen. Om dit te voorkomen hebben woonhuisverzekeringen een garantie tegen onderverzekering. Om deze garantie te krijgen en te houden moet je om de vijf jaar een nieuwe herbouwwaardemeter invullen.

Verandert er in die tijd iets aan je woning wat invloed heeft op de herbouwwaarde? Verbouw je bijvoorbeeld de badkamer, plaats je een aanbouw of plaats je zonnepanelen? Geef dit dan altijd door aan je verzekeraar of adviseur, zodat je bij schade niet van een koude kermis thuiskomt. 

Klant bij Geerts?

Heb je jouw woonhuisverzekering via Geerts lopen en heb je nu vragen over je verzekering? Of schiet je nu iets binnen wat voor de verzekeraar belangrijk is om te weten? Neem dan contact op met onze adviseurs via 0162-475675 of kom langs op ons kantoor. Wij helpen je graag! 

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht