Inzittendenverzekering: waarom dit juist belangrijk is voor jou als bestuurder

Natuurlijk hoop je nooit een auto-ongeluk mee te maken, maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Veel mensen denken dat een inzittendenverzekering de letselschade dekt voor je passagiers na een ongeluk, maar wist je dat een inzittendenverzekering juist ook belangrijk is voor jou als bestuurder?

Stel: je zit in de auto met je kinderen en je let even niet op. Je botst per ongeluk op je voorganger. De schade valt gelukkig mee en je kinderen zijn ongedeerd, maar je loopt zelf blijvend letsel op aan je nek.

Waarom een inzittendenverzekering?

De inzittendenverzekering biedt dekking als jij of een andere inzittende door een verkeersongeluk of aanrijding gewond raakt, blijvend invalide wordt of overlijdt. Het woord inzittenden zegt het al een beetje; alle inzittenden zijn verzekerd. Of misschien beter gezegd: niet alleen de passagiers, juist ook jij als bestuurder. Een zorgverzekering dekt de medische kosten naar aanleiding van het ongeval. Heb je echter te maken met blijvende invaliditeit of zelfs een uitvaart, dan dekt de zorgverzekering deze kosten niet.

Passagiers kunnen de schade altijd claimen onder de WA dekking van de schuldige tegenpartij. Het voordeel van een inzittendenverzekering is dat deze uitkering biedt zonder te kijken naar de schuldvraag. Wanneer jij als bestuurder zelf een schade veroorzaakt en er dus geen aansprakelijke tegenpartij is, dan heb je zonder een inzittendenverzekering geen dekking.

Kortom; een onmisbare verzekering voor alle inzittenden. Ook voor jou als bestuurder.

Soorten inzittendenverzekeringen

Onderstaande verzekeringen bieden allebei dekking voor alle inzittenden:

  • Ongevallenverzekering voor inzittenden: Met deze verzekering ben je verzekerd voor een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval. Het verzekerd bedrag is gemaximeerd en gekoppeld aan het aantal inzittenden.
  • Schadeverzekering voor inzittenden: Met deze verzekering ben je verzekerd voor de werkelijk geleden schade bij blijvende invaliditeit of overlijden. Naast deze uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden biedt de verzekering ook dekking voor smartengeld, inkomensverlies, medische kosten die niet door de zorgverzekering worden vergoed en schade aan zaken in de auto. Het verzekerd bedrag is hoger dan bij een ongevallenverzekering voor inzittenden en in de meeste gevallen gesteld op € 1.000.000,-.

Een inzittendenverzekering sluit je extra af op je autoverzekering en kost je ongeveer 4,50 Euro per maand. 

Vragen?

Heb je hier vragen over? Of wil je meer informatie over een autoverzekering of inzittendeverzekering? Bel ons gerust op  0162-475675 of mail ons op info@geerts.nl.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden!

Rijen in slideshow