Waterschade, wat is wel en niet verzekerd?

Door de vele regenbuien stond het water de afgelopen tijd hoog in Nederland. Helaas komen komt dit de laatste tijd steeds vaker voor. Vervelend als hierbij schade wordt veroorzaakt aan jouw huis, denk bijvoorbeeld aan ondergelopen kelders of schimmel aan de muur. Daarom is het logisch dat je je afvraagt wat hierbij wel en niet verzekerd is? En wat je kunt doen om waterschade te beperken. In deze blog vertellen we je hier meer over!

Wat is wel verzekerd?

Heb je waterschade door een gesprongen leiding? Of een andere lekkage van binnenuit, zoals een lekkende, kapotte kraan? Onvoorziene waterschade van binnenuit is meestal wel verzekerd. Ook schade die ontstaat door een forse regenbui (hevige plaatselijke neerslag) is gedekt.

Wat is niet verzekerd?

  • Schade die ontstaan door achterstallig onderhoud aan je woning wordt niet vergoed.
  • Heb je een raam open hebt laten staan, en is hier regen naar binnen gekomen? Schade die hierdoor ontstaat is niet gedekt.
  • Ontstaat er schade door een slecht gemonteerde dakkapel? Ook dit is niet gedekt. Eventueel kun je dit wel vergoed krijgen via de aansprakelijkheidsverzekeraar van het bedrijf die de dakkapel geïnstalleerd heeft. Zij hebben de fout gemaakt.
  • Waterschade door grondwater dat via muren of de grond omhoog komt, wordt in veel gevallen ook niet vergoed.

Tips om waterschade zoveel mogelijk te beperken:

  • Plaats een waterdetector in de kelder van je huis.
  • Laat de verwarming op minimaal 15 graden staan, zo voorkom je dat de leidingen bevriezen
  • Maak tijdig je dakgoten schoon, zodat het water zich niet kan ophopen.
  • Een regenton voorkomt dat het regenwater richting je huis stroomt en het rioolwater overbelast raakt.
  • Laat in de winter de buitenkraan leeglopen en sluit deze af.

Heb jij waterschade? Of heb je hier vragen over? Bel ons gerust op 0162-475671. Onze adviseurs helpen je graag! 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.