Welke keuzes ga jij maken?

Werkgever, bereid je voor op het nieuwe pensioenstelsel!

Vanaf 1 juli is de nieuwe pensioenwet van kracht. Dit heeft gevolgen voor jouw medewerkers. Ben je een werkgever? Dan moet je actie ondernemen en een aantal keuzes maken. Wat moet je weten? En belangrijker: wat moet je doen met de huidige pensioenregelingen? Ik, Lucien Smeets (Adviseur Pensioen & Inkomen bij Geerts), vertel je hier in dit blog meer over.

Je hebt tot 1 januari 2028 de tijd om je voor te bereiden. Het klinkt misschien nog ver weg, maar je hebt nog 4,5 jaar om de afspraken die nu gelden, aan de nieuwe regels aan te passen. Toch is het slim om hier optijd mee te starten. Regel je zelf het pensioen van je medewerkers? Dan dien je nieuwe afspraken te maken met de pensioenuitvoerder. Loopt de regeling via ons? Dan nemen wij contact met je op. Voor bedrijven die onder een CAO vallen, geldt dat de werkgevers en vakbonden samen nieuwe afspraken maken.

Wat verandert er?

Het oude pensioenstelsel moest op de schop. Waarom? Beloften in de oude regeling konden vaak niet meer worden nagekomen. Dit komt onder andere doordat mensen gemiddeld ouder worden, er meer mensen met een pensioenuitkering bijkomen en medewerkers vaker van werkgever wisselen. In het nieuwe stelsel komt er meer beweging in de pensioenen, het zorgt voor meer duidelijkheid en je spaart individueler.

Kom in actie!

Ben je aangesloten bij een pensioenverzekeraar of premiepensioeninstelling (PPI)? Kom in actie! Er moeten keuzes gemaakt worden over de bestaande regeling en hoe die overgaat in een nieuwe.

Wil je het opgebouwde pensioenbedrag van medewerkers vastzetten? En ga je voor vastgestelde premies per leeftijdsgroep of ga je voor een andere optie? Welke keuzes maak je op het gebied van nabestaandenpensioen?

Lastige vragen en keuzes, met mogelijk grote gevolgen voor je medewerkers. Loopt je regeling via ons? Dan wordt er contact met je opgenomen. Samen kijken we naar de keuzes, zodat je je personeel op tijd kunt informeren.

Waar kunnen de adviseurs van Geerts je bij helpen?

  • Voorlichting over de wijzigingen voor je medewerkers individueel of in een groep. Zo laat je als werkgever zien dat het pensioen van je medewerkers belangrijk is. Zit je bij een bedrijfstakpensioenfonds? Dan is dit ook mogelijk.
  • Analyse en begeleiding bij de gevolgen van de nieuwe pensioenwet voor jou als werkgever. Wat zijn de financiële gevolgen?
  • Uitvoering geven aan de keuzes die jij maakt. Daarnaast begeleiden we ook de communicatie en het compensatie- en instemmingstraject richting jouw medewerkers.

Hulp nodig?

Door de overname van Laater is ons pensioenteam flink versterkt. Met de kennis van de adviseurs van Laater en onze eigen adviseurs kunnen we je nog beter helpen bij alles rondom pensioen en de nieuwe wetgeving. Heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op via 0162-475677 of mail naar werkgeversdesk@geerts.nl.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.