Overstappen? Zeg uw zorgverzekering op vóór 1 januari!

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basis zorgverzekering bedraagt volgend jaar ruim € 450. Een goede reden om uw zorgverzekering weer eens onder de loep te nemen. Maar doe dat wel vóór 1 januari 2024!

Zorgverzekering 2024
Nieuws
Datum: 19-12-2023

Als u uw huidige zorgverzekering vergelijkt met andere, let dan niet alleen op de premie. Kijk ook naar de vrijheid die u heeft om uw zorgverlener te kiezen. Bij sommige verzekeringen heeft u slechts een beperkte keuze. Wilt u toch naar een andere arts of een ander ziekenhuis, dan moet u bijbetalen.

Restitutie- en naturaverzekering

Met een restitutieverzekering heeft u de meeste vrijheid. Met een naturapolis moet u in principe kiezen voor zorgverleners die een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Omdat er steeds meer van zulke contracten worden gesloten, bieden veel naturaverzekeringen (bijna) dezelfde vrijheid als een restitutieverzekering. Toch is een naturaverzekering niet per se voordeliger.

Budgetpolis

Er zijn ook naturaverzekeringen die weinig keuze bieden. Vaak is de premie ervan lager dan die van andere zorgverzekeringen. Maar met zo’n budgetpolis moet u voor bepaalde behandelingen misschien verder reizen om alle kosten vergoed te krijgen. Ook dat is een overweging bij de keuze van uw nieuwe zorgpolis.

Aanvullende zorgverzekering

De kosten van aanvullende- en tandartsverzekeringen kunnen ook sterk van elkaar verschillen. Goed om te weten: u bent niet wettelijk verplicht om uw aanvullende zorgverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als uw basisverzekering. Anderzijds hebben zorgverzekeraars wel het recht om u te weigeren.

Overstappen

Als u besluit om over te stappen, moet u uw huidige verzekering voor 1 januari 2024 opzeggen. U heeft daarna tot 1 februari 2024 de tijd om uw nieuwe zorgverzekering met terugwerkende kracht af te sluiten.

Meer informatie

Heeft u een vraag over uw lopende zorgverzekering, wilt u meer informatie of heeft u advies nodig over uw zorgverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.