Onder welke verzekering valt het wegwaaien van een dakpan?

Gisterenmiddag en avond raasde de storm Eunice over Nederland. Is hierdoor een dakpan van uw dak gewaaid? Dan kunt u de schade online bij ons melden. Hiervoor is het wel handig om te weten onder welke verzekering dit valt. Hieronder leest u hier meer over.

Dakpan van het dak gewaaid? Deze verzekeringen kunnen uitkeren:

  • De dakpan zelf valt onder de opstalverzekering. U kunt in overleg een nieuwe kopen, laten leggen en declareren.
  • Als de dakpan op de auto van de buren terechtkomt, bent u verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Die verzekering is niet verplicht, maar de meeste huishoudens hebben er een.
  • Als de dakpan (of een tak) op uw eigen auto terechtkomt, valt dat onder de autoverzekering (beperkt casco of allrisk). Heeft u alleen een WA dekking? Dan moet u de reparatiekosten zelf betalen.
  • Veroorzaakt de schade aan het dak een lekkage, waardoor schade aan spullen binnen ontstaat? Dan valt dat onder de inboedelverzekering.

U kunt via deze pagina online uw schade melden. Heeft u nog vragen? Bel gerust naar 0162-475675 of mail naar schade@geerts.nl.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.