Waarom Marcia als verzekeringsadviseur particulieren werkt

"Ik vind het leuk om te kunnen verrassen! Net een stap meer zetten, dan van je wordt verwacht."

Marcia werkt als verzekeringsadviseur particulieren bij Geerts. Ze woont in Dongen, samen met haar man Harco. Ze is dol op katjesdrop en vindt het heerlijk om een stadswandeling te maken.  Wat houdt haar werk in? Hoe beschrijft zij de werksfeer? Wat vindt zij leuk aan het werken bij Geerts? En wat geeft zij graag mee aan potentiële collega’s?

Hoe ben je bij Geerts terecht gekomen?

Ik werk bij Geerts sinds 1 mei 2019. Ik ben hier terecht gekomen vanuit een bedrijfsovername van DVG Financiële Diensten. Mijn oude werkgever Wanny van Gils kwam te overlijden op 28 juli 2018. Het was destijds een heel verdrietige en spannende periode. Wat zou er gebeuren met ons als medewerkers en met de verzekeringsportefeuille van DVG? Al die fijne klanten, die ons jarenlang hun vertrouwen hadden gegeven. Tja dat was een lastige tijd toen! Maar ik zie het nog als de dag van gisteren dat op het Basiliekplein Geerts met een grote taart kwam aanlopen. Ik dacht dat kan maar één ding betekenen: we worden overgenomen en gelukkig door een super tof bedrijf!

Wat houdt jouw functie in?

Ik ben verzekeringsadviseur voor de particuliere schadeverzekeringen. Samen met mijn collega's zorgen we ervoor dat onze relaties naar hun wensen en verwachtingen goed zijn verzekerd. We nemen samen met onze relaties hun verzekeringspakket door en bespreken niet alleen de premie, maar ook waarvoor men is verzekerd in geval van schade. Het gebeurt regelmatig dat mensen niet voor de voordeligste premie gaan, maar kiezen voor een betere verzekeringsdekking. Zo zorgen we dat goedkoop geen duurkoop wordt bij een schade.

Daarnaast is het heel fijn dat Geerts van diverse verzekeraars een volmacht heeft. Er is dan ook regelmatig overleg met de collega’s van de volmachtafdeling. Zo kun je net een stap meer zetten om tot een passende verzekeringsoplossing te komen. Een mooi voorbeeld hiervan is; een thuiswonend kind van een bestaande relatie heeft net zijn eerste auto gekocht. Deze kunnen we een lage premie aanbieden omdat hij kan ‘meeliften’ op de vaak hoge no-claim korting van zijn ouders. En uiteraard zonder nadeel voor pa en ma.

Al met al proberen we allerhande verzekeringen op een vlotte manier te bespreken, zodat onze relaties het altijd een nuttig gesprek vinden.

Wat maakt het werken bij Geerts leuk?

We hebben veel diversiteit in aanbod van advies en dienstverlening. Je kunt bij Geerts terecht voor advies over een hypotheek, pensioen, levensverzekering of de bedrijfsverzekeringen en natuurlijk de particuliere verzekeringen. Al met al alles onder één dak maar ook korte lijntjes: je belt en krijgt iemand aan de telefoon, die je verder helpt. We zitten sinds maart op onze nieuwe locatie aan het Europark. Mooie werkplek met veel licht en ruimte, fluitend naar het werk 's morgens :)

Hoe zou je de werksfeer bij Geerts omschrijven? 

Heel transparant en laagdrempelig. Je merkt ook dat het nemen van initiatief wordt gewaardeerd. Daarnaast hebben we een fijn team met gedreven en enthousiaste mensen. Collega’s hebben één gezamenlijk belang: ons klantbelang. Dat ervaar ik als erg waardevol; samen werken aan een zo goed mogelijke dienstverlening voor onze relaties.

Waar haal jij voldoening uit in je werk? Waar krijg je energie van?

Ik vind het leuk om te kunnen verrassen! Net een stap meer zetten, dan van je wordt verwacht. Omdat ik zelf al wat jaartjes in het verzekeringsvak zit, vind ik het ook leuk om kennis over te dragen aan onze relaties maar ook aan collega's.

Is er nog iets wat je aan potentiële collega’s mee wilt geven?

Neem vooral de tijd om goed wegwijs te raken bij Geerts. Er is ontzettend veel mogelijk en dat maak je jezelf niet eigen in een paar weken. We hebben een fijn team met collega's die allemaal meer dan graag bereid zijn je iets te vertellen over hun werk. Al met al een prachtig bedrijf en fijne sociale werkgever. Dus . . . . goeie keus gemaakt nieuwe collega ;) Welkom! 

 

 

 

 

Wil je werken als verzekeringsadviseur particulieren?