Jouw verzekering, onze zorg

Zakelijke zorgverzekering

Het is weer tijd om je zorgverzekering te vergelijken! Ben jij een ondernemer en wil je weten of je kan besparen op de premie van je zorgverzekering? Of verwacht je volgend jaar andere zorg nodig te hebben? Vul de vergelijker in en stap gemakkelijk over.

Een collectieve zorgverzekering voor jouw medewerkers aanbieden?

Per 2023 is de korting op de basisverzekering afgeschaft, maar de korting op de aanvullende- en tandartsverzekeringen blijft wel bestaan. Veel verzekeraars bieden voor collectief verzekerden voordelen op gebied van extra aanvullende vergoedingen zoals bijvoorbeeld extra behandelingen voor fysiotherapie en mentale ondersteuning.

Naast premiekorting op de aanvullende- en tandartsverzekering en extra vergoedingen kan een werkgeverscollectiviteit ook toegang bieden tot preventie- en gezondheidsprogramma’s. Preventie- en gezondheidsprogramma’s zijn belangrijke schakels in een actief gezondheidsbeleid dat aan jouw medewerkers kan worden geboden. Hiermee kan het verzuim worden beperkt. Zorgverzekeraars zijn vaak bereid hierin extra’s te bieden. Zoals een vergoeding voor gezondheidschecks, ondersteuning door zorgconsulenten en een vitaliteitsbudget.

De collectieve zorgverzekering draagt dus bij aan de gezondheid van jouw medewerkers. En daarmee aan het voorkomen en verminderen van ziekteverzuim. De collectieve zorgverzekering kan in combinatie met verzuim- en inkomensverzekeringen worden ingezet om gezondheidsbeleid concreet invulling te geven. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze adviseurs via 0162-475675 of info@geerts.nl.

Handige filmpjes over je zorgverzekering

Hoe werkt het zorgstelsel in Nederland?

Wat is het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis?

Uitleg over het eigen risico en de eigen bijdrage

Tips om te besparen op je zorgverzekering

Wat doen stijgende zorgkosten met de premie en eigen risico?

Zorgverzekering 2024; wat verandert er?

In 2024 veranderen er weer een aantal zaken voor je zorgverzekering. Met Prinsjesdag werd al bekend gemaakt dat de zorgpremie in 2024 opnieuw stijgt. Maar wat verandert er nog meer in jouw zorgverzekering? 

De zorgpremie stijgt

Net als voorgaande jaren stijgt de zorgpremie helaas weer. Dit komt onder andere door stijgende zorgkosten, vergrijzing en het toenemen van benodigde zorgvoorzieningen. In 2024 stijgt de zorgpremie hierdoor gemiddeld 12 euro per maand. Dit betekent dat je zorgverzekering ongeveer 149 euro per maand gaat kosten.

Eigen risico 2024 blijft gelijk

Begin 2023 werd al aangekondigd dat het eigen risico tot en met 2026 gelijk blijft. Het eigen risico blijft dus ook in 2024 voor iedereen gelijk op 385 euro.

Zorgtoeslag in 2024 lager

De zorgtoeslag voor de laagste inkomens daalt. Dit jaar was de zorgtoeslag maximaal 154 euro vanwege een verhoging door de inflatie. Deze verhoging wordt teruggedraaid. In 2024 krijg je hierdoor maximaal 127 euro zorgtoeslag per maand krijgen

Heb je een vraag over je zorgverzekering? De adviseurs van Geerts staan voor je klaar! Neem contact met ons op via 0162-475675 of mail naar info@geerts.nl.