Wat moet je regelen als je bijna 18 bent?

Als je 18 wordt veranderen er een aantal zaken

Word je bijna 18? Dan veranderen er een aantal dingen. Je mag gaan stemmen, zonder volwassene autorijden als je je rijbewijs hebt, je eigen telefoonabonnement afsluiten en een biertje drinken. Maar naast alle leuke dingen betekent 18 worden ook dat je vanaf nu financieel zelfstandig bent en je zaken goed op orde moet hebben. Om je een handje te helpen heeft het NIBUD het Geldplan bijna 18 ontwikkeld. Het Geldplan  bestaat uit een checklist en legt je stap voor stap uit wat jij moet regelen nu je (bijna) 18 bent.

Regel zelf je verzekeringen!

Wanneer je 18 bent, moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Je bent vanaf dat moment niet meer verzekerd op de polis van je ouders. Wanneer je zelf een zorgverzekering af moet gaan sluiten is het belangrijk om niet zomaar het pakket te houden wat je ook had toen je op de polis van je ouders was verzekerd. Het kan goed zijn dat je ouders meer zorg (verwachten) nodig te hebben en daarom een uitgebreidere zorgverzekering hebben. Heb je weinig zorg nodig? Dan kan een basisverzekering voor jou, met eventueel een kleine aanvulling, al voldoende zijn. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een zorgverzekering, dit kan je veel geld besparen. 

Ga je op kamers? Dan zijn er nog een aantal verzekeringen die je dan moet hebben. We hebben ze in dit artikel  voor je op een rijtje gezet. 

Wij staan voor je klaar

Heb je hier vragen over? Of heb je behoefte aan onafhankelijk advies? Wij staan voor je klaar! Neem contact  met ons op via 0162-475675, mail naar info@geerts.nl of vul het contactformulier  in.

Schade meldenInloggen Mijn GeertsPolisvoorwaarden
Stuur een bericht